Hoi, ik ben Marisa Garau (1968) en samen met mijn man, grafisch ontwerper Arjan van Woensel, ben ik de trotse eigenaar van Growing Mindfulness waarmee ik een uniek effectieve aanpak onderwijs die gebaseerd is op mijn 17 jaar ervaring met mindfulness.

mindfulness-expert-marisa
Laat je niet in verwarring brengen door m'n diverse kapsels, it's all me!

Arjan en ik zetten ons samen in om al het goede van mindfulness beschikbaar te maken voor iedereen die meer van het leven wil genieten zonder stress en gepieker.

Mindfulness heeft al 17 jaar een enorm positieve impact op mijn leven, en die jarenlange ervaring deel ik via mijn effectieve e-programma's die reeds duizenden mensen in binnen- en buitenland hebben geholpen.

Toch was dat 't laatste wat ik had verwacht toen ik in november 2005 geveld werd door de gevolgen van burn-out...

Van stress-expert naar mindfulness-deskundige

Ik had tien jaar lang mijn eigen reclamebureau in Amsterdam gerund. Mijn reclamecarrière had me een goed salaris opgeleverd, maar ook chronische stress. Dit mondde uit in een schildklierziekte, een oogziekte, spierkrampen, huidaandoeningen en depressie en zorgde er zelfs voor dat ik jarenlang niet meer ongesteld werd.

Pas in het laatste jaar van mijn carrière begon het me te dagen dat er een link moest zijn tussen de stress van mijn zakelijke opdrachten en mijn vicieuze tour langs de behandelkamers van psychologen en specialisten.

Van de ene op de andere dag besloot ik dat het genoeg was.

Ik stapte uit mijn eigen bedrijf en met wat spaargeld op de bank kon ik mijn geluk niet op: eindelijk vrij!

Maar die opluchting was van korte duur. Binnen no-time viel ik terug in negatieve gedachten over mezelf en mijn leven, dat nu – zonder werk, carrière en maatschappelijk aanzien – natuurlijk nooit meer ‘goed’ zou komen.

Gelukkig besefte ik toen dat ik die stress veroorzaakte, niet de omstandigheden in de buitenwereld.

Want sinds dat besluit is mijn leven onherkenbaar veranderd. Ik ben niet langer blind met mijn eigen ego-belangen bezig, maar richt me op het welzijn van anderen door al het goede van mindfulness te delen.

Ik doe dat via mijn effectieve e-programma's en alle inspirerende artikelen in deze website die we samen runnen.

Mindfulness-expert Marisa met Arjan

Geen commerciële business dus – als je een vraag hebt, dan beantwoord ik je vraag zelf dus je hebt altijd direct contact met mij (en niet met een web-manager, iemand van sales of een call centre).

Ik ben schrijver geworden en mijn mindfulness-boeken zijn in binnen- en buitenland bestsellers. Ik ontwikkel digitale mindfulness-programma's die ik expres betaalbaar houd zodat iedereen mindfulness kan leren toepassen om minder stress en meer levensplezier te ervaren.

Ook doneer ik regelmatig mindfulness-artikelen voor de toonaangevende websites van Margriet, Santé, GezondNu, Flow, Manners, WoMagazine, MaatschapWij en Franska. Dit doe ik altijd gratis om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen, omdat ik het belangrijk vind om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van mindfulness.

Daarnaast bied ik cliënten individuele begeleiding zodat zij op een mindful manier belangrijke veranderingen in hun leven kunnen doorvoeren.

Koop Haal Meer Uit Je Dip op Bol.com →
Koop Haal Meer Uit Je Leven op Bol.com →

De kracht van mindfulness

Mindfulness is een handig stuk gereedschap dat je helpt om een bewust antwoord te geven op lastige, stressvolle situaties. Mindfulness is het tegenovergestelde van impulsief reageren en de vrije hand geven aan overspannen emoties.

Wie mindfulness beoefent:

  • vermindert de intensiteit van stress
  • bouwt een gezonde eigenwaarde op
  • kan met een helder hoofd antwoorden op potentieel stressvolle gebeurtenissen thuis, op het werk en zelfs in de rij voor de kassa van de supermarkt

Alleen… je hebt geen tijd om mindfulness toe te passen

En dat is niet zo verwonderlijk omdat de traditionele aanpak altijd hamert op die ellenlange meditaties waar geen normaal mens tijd voor heeft.

Bovendien verzanden meditaties vaak in oeverloze denksessie waar je je ook nog eens schuldig over voelt. Niet echt een fijne manier om je lekker te ontspannen!

Vergeet meditatie

Mijn unieke aanpak kost je geen extra tijd en is ook nog eens vele malen effectiever.

Wat ik in 17 jaar ervaring met de beoefening van mindfulness heb ontdekt, is dat de kracht van mindfulness 'm zit in de praktische toepassing ervan. Dat betekent dat je mindfulness kunt toepassen in alles wat je doet. En daarom hoef je met mijn e-programma's geen tijd vrij te maken om op een meditatie-kussentje te zitten, maar leer ik je hoe je mindfulness in je dagelijks bezigheden oefent.

Mijn praktische mindfulness-methode spreekt een groot publiek aan en mijn werk wordt dan ook regelmatig in de (inter)nationale media belicht.

Als jij ook wilt leren om mindfulness in te zetten in jouw leven, geef je dan op voor mijn gratis e-boek In De Flow Van Mindfulness Zonder Tijdrovende Meditaties ter waarde van €14,95. In dit waardevolle e-boek wat ik je gratis toestuur, leg ik je alles uit over de praktische toepassingen van mindfulness en hoe het ook jouw leven kan verrijken.Professionals over mijn unieke mindfulness-aanpak

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Fijn als mensen mindfulness uit de ‘vaag en zweverig’-hoek weten te halen. Marisa Garau doet dat in ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’. Ze beschrijft op een heel toegankelijke manier en met humor hoe ze haar leven veranderde en haar dip te lijf ging. Vooral haar inzichten over dat je niet je gedachten bent, en hoe je dat eeuwige gedoe in je hoofd kunt stoppen, zijn herkenbaar.
Je snapt hoe het haar is gelukt zich niet langer te laten leiden door haar gedachten, en hoe mindfulness haar heeft geholpen haar gedachten en oordelen te veranderen.
En dan is het nog maar een kleine stap naar zelf ook anders naar je gedachten kijken en je niet langer mee te laten slepen door alles wat je zoal daarboven bedenkt.•••Irene Smit, hoofdredacteur Flow Magazine

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Heerlijk zo’n nuchter geschreven boek over een onderwerp dat ik voorheen eerder als vaag of zweverig zag. Ik vind het boek erg toegankelijk en toepasbaar, en ik denk dat het herkenbaar is voor iedereen. Je wordt vanzelf meegezogen in een zeer interessante reis van mindfulness.•••Lieke Wolfraad, prijswinnaar Health Manager van Nederland voor Accenture

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa schrijft met een vlotte, nuchtere en humoristische pen. Op openhartige wijze laat zij in ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’ zien wat mindfulness voor haar heeft betekend en ze geeft praktische handvatten om dit ook in je eigen leven toe te passen. Ze dicteert geen levenswijze van een afstand, maar blijft heel dicht bij haar lezers. Ze weet welke excuses je kunt hebben om niets met mindfulness te gaan doen – omdat ze daar zelf ook in heeft gestaan – en rekent daar meteen mee af.
Ik gebruik het boek van Marisa in de mindfulness-trainingen die ik geef, juist om mensen met behulp van Marisa’s verfrissende humor te confronteren met hun eigen valkuilen. Marisa’s openhartigheid maakt het herkenbaar voor mijn deelnemers. Het stelt hen in staat om uit bepaalde excuses te komen en zo mindfulness in hun leven te integreren.•••Lonneke Greven, psycholoog en mindfulness-trainer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wees maar dankbaar voor je dip: als je er doorheen gaat, kom je er gelouterd uit. De tien positieve basishoudingen die Marisa Garau beschrijft in haar boek zijn de grondbeginselen van een spiritueel leven.•••Lisette Thooft, auteur van Wie Domme Dingen Doet Wordt Wijs en redactie-medewerker Happinez

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa Garau schrijft in een zeer warme, persoonlijke stijl en in haar werk spoort zij ons aan om diverse mindfulness-technieken uit te proberen die haar zelf in de afgelopen jaren hebben geholpen om af te rekenen met haar voormalig chronisch stressvolle benadering van het leven.
Marisa laat haar lezers kennismaken met een bevrijdende manier van leven en inspireert hen met talloze voorbeelden uit haar persoonlijke veranderingsproces.•••Hugh Norris, directeur Mental Health Organisation New Zealand

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa is erg goed in het overbrengen van haar ideeën en gedachten door middel van verrassend rijke metaforen. Ondanks dat haar schrijfstijl nuchter is, schrikt ze er niet voor terug om ook de spirituele kant van mindfulness te onderzoeken.•••Ingo Lambrecht, senior klinisch psycholoog

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Eindelijk iemand die dit proces volledig omarmt heeft en mindfulness integreert in alles wat zij doet! Marisa’s schrijfstijl is enorm toegankelijk en de voorbeelden en oefeningen zijn realistisch en waardevol.•••Marijke Batenburg, senior klinisch psycholoog en mindfulness trainer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik ben vooral gecharmeerd van Marisa’s informele vertelstijl en de echtheid waarmee ze schrijft. Het is net alsof ze naast me zit en praat over haar persoonlijke ervaringen, wat me als psycholoog erg aanspreekt. Haar vriendelijke en persoonlijke stijl is geschikt voor een breed publiek en ik ben ervan overtuigd dat haar werk haar lezers echt zal helpen.•••Bruno Cayoun, senior klinisch psycholoog en directeur Mindfulness Based Stress Reduction Institute, Australië

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Binnen de groeiende interesse in mindfulness vormt het werk van Marisa een hedendaagse bron van inspiratie en steun. Haar levendige schrijfstijl is uitermate verfrissend en toegankelijk terwijl ze haar persoonlijke ervaringen en inzichten met haar lezers deelt.
Ik kan haar werk van harte aanbevelen aan iedereen die mindfulness wil inzetten als hulpmiddel om tot een evenwichtiger en gelukkiger leven te komen.•••Stephen Archer, mindfulness trainer en directeur Wellness Solutions


Andere klanten, lezers, cursisten en abonnees over mijn mindfulness aanpak

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, als eerste wil ik je bedanken. Het lezen van jouw twee boeken ‘Haal meer uit je dip met mindfulness‘ en ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ hebben mij gestimuleerd om me te verdiepen in mindfulness en ook daadwerkelijk toe te passen in mijn leven. Ik kon er niet meer onderuit; hier moest ik iets mee doen.
In eerste instantie had ik nog wel even mijn bedenkingen bij je Karma Kickstart cursus, want ik dacht: ‘mindfulness zonder mediteren?’ Maar ik zie nu dat je oefeningen juist goed toe te passen zijn voor iedereen en op elk moment.
Een ander voordeel voor mij waren ook de lage kosten in vergelijking met de andere cursussen, waar ik, bij mij in de buurt, ook niet meteen kon starten. Ik vond het ook een fijn idee dat ik dingen kon vragen via de mail, alhoewel dat niet nodig is geweest want je oefeningen zijn heel helder.
Je cursus heeft mij tot nu toe al heel veel gebracht en ik ben er heel blij mee! Ik ben er nog niet, maar veel van mijn doelen zijn al behaald. Ik ben mij al veel bewuster van alles en kan mijn gedachten al veel beter sturen.
Grappig was dat één van jouw coaching mailtjes over rust en loslaten precies op een moment kwam dat ik al een paar dagen niets had opgeschreven en dacht; ‘ja, dat moet ik nog wel even doen…’ Maar niet dus, soms gewoon even alles loslaten, heerlijk!
Al mijn sombere en negatieve gedachten die ik vooral toeschreef aan de overgang, lijken op dit moment ver weg. Voor mij geen leven meer zonder mindfulness! Dank voor de inspiratie!•••Winnie J.

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik heb Karma Kickstart een tijdje geleden gevolgd. Het gaat super! Ik pas nog steeds de oefeningen toe en mijn ware ik komt stap stap tevoorschijn. Ik geef mezelf daar ook de tijd voor en kan zeggen dat ik daar zo blij mee ben! Het duiveltje (ego) krijg ik steeds meer op zijn plek waar hij hoort. Dank je wel!•••Amanda Fastenau

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, dank je wel voor alle letters/lessen van je mindfulness ABC en voor het mooie bewaarboekje! Een handig en mooi naslagwerkje dat ik zeker ga gebruiken. Ik heb veel aan Karma Kickstart en het Mindfulness ABC gehad en het lukt me steeds beter om gedurende de dag bewust aanwezig te zijn in het moment. De cursus en het alfabet waren daar zeker een goede aanzet toe. Hartelijk dank daarvoor!•••An Lommerze

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik wil je bedanken voor je reactie op mijn email. Je neemt de tijd om echt een lange mail terug te schrijven en op mijn vraag in te gaan, dat is echt heel fijn!
Ik wil je ook een compliment geven om de cursus. Ik doe nog steeds elke dag mijn oefeningen en dit gaat wel de ene dag makkelijker als de andere dag. Na de eerste twee oefeningen voelde ik een hoop onrust opkomen en daarom had ik je laatst ook gemaild. Daarna voelde ik me over het algemeen heel rustig en kalm en dit gevoel had ik echt heel lang niet meer gehad, dat was zo fijn!
Nu ben ik aan het eind van oefening vijf gekomen en merk ik wel weer dat het piekeren en een klein beetje onrust wat opkomt. Ik weet dat dit erbij hoort en dat ik dit ook altijd wel zou houden, ik ben nou eenmaal iemand die veel in mijn hoofd zit en altijd en overal over kan piekeren. Nu vertrouw ik erop dat die rust die ik ongeveer een volle week heb ervaren, weer gauw terugkomt. Ik blijf de oefeningen dan ook zeker doen!•••Dayenne Dammer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ten eerste dank voor de verhelderende cursus tot nu toe. Ik heb eerder mindfulness beoefend maar de bijna religieuze manier waarop dat werd aangevlogen, en het feit dat ik me schuldig voelde als ik niet alle oefeningen tot in de perfectie had uitgevoerd, maakten dat ik ergens onderweg ben afgehaakt.
Normaliter koop ik niet zo gauw een cursus via het internet maar ik ben zelf door het diepe dal van een burnout gegaan en jouw verhaal is zo herkenbaar!
Ik vind Karma Kickstart een heel fijne cursus. De oefeningen zijn goed te doen en de ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar jouw cursus is gewoon ook leuk!•••Desiree van Velzen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Niks zweverig gedoe. Juist af en toe weer met beide benen op de grond m.b.v. de geweldige tips!•••Petra Lelieveld via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ben blij dat ik de stap genomen heb om Karma Kickstart aan te schaffen want ik zie dat de oefeningen heel praktisch zijn. Ik hoef er geen Boeddha voor te worden, maar kan het in mijn dagelijks leven inpassen. Heel prettig!•••Hetty van Asch

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, bedankt voor alle aanmoedigingen en handreikingen die je de afgelopen periode hebt gegeven. Ik heb van alle oefeningen die oefeningen eruit gehaald die het dichtst bij mijn karakter passen en heb daar zeer veel aan.
Ik doe nog dagelijks een bodyscan, onbegeleid of begeleid, en dat geeft je zeker meer inzage in je zijn. Ik wens je veel succes en zal je zeker aanraden.•••André Storm

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

De mindfulness tips zijn iedere keer weer een cadeautje om ze te lezen op mijn mail!•••Janneke Nieboer via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Lieve Marisa, ik heb je e-cursus als enorm nuttig en heilzaam ervaren. Al heb ik niet zoveel tijd om te oefenen, je opdrachten en ideeën hebben me flink aan het denken gezet en bewezen hun nut tijdens enkele moeilijke situaties waarin ik me bevond. Je ideeën zijn simpel en werken. Ik ben in het bijzonder opgefleurd van de oefening om niet te klagen. Je hebt bewezen dat voor complexe problemen een eenvoudige benadering het beste werkt. Dank je wel!•••Cathie

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik vind het zo goed en handig dat de e-cursus in kleine, behapbare oefeningen wordt aangeboden.•••Linda

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, ik heb de woorden ‘ver-antwoord-elijk’ uitgeprint en het papier aan mijn computerscherm gehangen zodat ik eraan herinnerd wordt om lastige situaties nuchter te beantwoorden in plaats van mezelf handenwringend en vol zorgen de schuld te geven van alles wat ‘fout’ ging.•••Isabel

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het feit dat ik nu regelmatig oefen helpt me om bewust te ademen wanneer ik in een stressvolle of irritante situatie bevind, en meestal voel ik me dan meteen beter.•••Helen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het is gewoon een goede manier om je leven weer op de rails te krijgen.•••Edith Even Overkleeft via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik had Marisa’s boek geleend en in één keer uitgelezen! Het is een heel duidelijk en praktisch boek. Er wordt goed uitgelegd wat je zelf kunt doen om op een goede manier met verschillende situaties om te gaan. Je hoeft geen slachtoffer te zijn van de situatie. Echt een boek om dagelijks mee aan de slag te gaan. Een aanrader die zeker in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Ik heb toen het e-book gekocht en denk dat ik hem intussen al weer 3 keer heb gelezen. En elke keer ontdek ik weer iets nieuws. Deze blijft dus op mijn e-reader staan, en zal nog geregeld worden gelezen!•••Johanna via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Fantastisch boek! Een must voor iedereen, met of zonder dip! Vlot geschreven, met veel humor en stof tot nadenken. Ik had het boek het liefst in één ruk uitgelezen, maar dan heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Omdat ik nogal eens wil terugvallen in oude patronen en valkuilen, wil ik ook nog een van de e-cursussen van Marisa Garau gaan volgen. Blijven leren dus.•••Helen Kloosterman via bol.com


Klik hier voor meer reviews van cursisten en professionals