Binnen een week meer innerlijke rust en emotioneel evenwicht… zonder tijd te verliezen aan urenlange meditaties.

 • De enige mindfulness cursus die geen extra tijd kost
 • Compacte, eenvoudige oefeningen zonder Zen-gedoe
 • Super-praktisch: je oefent met dagelijkse situaties uit jouw specifieke leven
 • Duurzame resultaten omdat je leert hoe je mindfulness in jouw leven integreert
 • Toegang tot Team Marisa, een exclusieve club voor kopers van Karma Kickstart

Ben je het beu om je opgejaagd, gestrest en gefrustreerd te voelen?

Gedurende de dag kun je allerlei stressvolle momenten meemaken. Soms is het heftig, zoals een knallende ruzie met je partner. Maar veel vaker zijn het die kleine irritaties die je ongezonde stress-pieken opleveren:

 • een buschauffeur die wegrijdt als je net aan komt rennen
 • je manager die onmogelijke deadlines stelt
 • je drukke kinderen die al je aandacht opeisen

Nooit heb je eens tijd voor jezelf en zo jaag je aan je eigen leven voorbij.

Zou het niet veel beter zijn als je je leven weer in eigen hand kon nemen? Zonder gehaast en gejakker. Zonder gesnauw en boze buien. Zonder dat beklemmende gevoel dat alles moet en niets mag.

Met mijn praktische mindfulness-methode beloof* ik dat je binnen enkele weken weer jezelf kunt worden: die geduldige, vriendelijke, ontspannen en zachte persoon die in je zit, maar die door tijdsgebrek en sociale verplichtingen in de verdrukking is gekomen.

*Ik kan ’t je echt beloven omdat mijn no-nonsense aanpak reeds het leven van duizenden mensen in binnen- en buitenland ingrijpend veranderd heeft. Lees alles over hun positieve ervaringen met Karma Kickstart zodat je een eerlijk beeld krijgt van wat mijn e-cursus voor jou kan betekenen.

Mindfulness Cursus Resultaat

Stop met al die oppervlakkige therapieën en vage workshops die je alleen maar uitputten.

Als je niet lekker in je vel zit, is de kans groot dat je van alles geprobeerd hebt om je leven op orde te krijgen: van Neurolinguistic Programmeren tot Acceptance & Commitment Therapy en van Reiki tot het lezen van de Tarotkaarten. En misschien heb je net als Brian H. – die mij mailde dat hij na twee weken meditatie zware paniekaanvallen kreeg – ervaren dat al dit soort aanpakken gevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben.

Misschien heb je zelfs de standaard (en vooral peperdure) mindfulness training gevolgd. En ja, natuurlijk voelde je je op dat moment kiplekker en beloofde je jezelf aan het einde van weer zo’n cursus of therapie dat je alles wat je had geleerd echt zou volhouden! Tot… het echte leven zich weer aan je opdrong en van al je goede voornemens nauwelijks iets terechtkwam, waardoor je je nog een tandje gestrester en ongelukkiger voelde.

Mijn aanpak is niet alleen verantwoord en duurzaam… maar ook super-eenvoudig (yep, jij kan ’t ook!)

De oefeningen van mijn digitale Karma Kickstart Cursus helpen je om rustig en evenwichtig te blijven middenin de hectiek van je leven, dus tijdens stressvolle gebeurtenissen.

In tegenstelling tot de opdrachten van de 8-weekse mindfulness-training, plooien mijn oefeningen zich naar de situaties die zich in jouw specifieke leven voordoen. Waardoor je al tijdens de eerste week oefenen zult zien dat je mijn mindfulness oefeningen kunt inzetten precies wanneer jij het nodig hebt.

Mindfulness Cursus Effect

Dit is een totaal andere aanpak dan de gewone mindfulness-training. Deze draait namelijk om de officiële meditaties van elk 45 minuten, die je elke dag moet doen – tijd of geen tijd. Met de gewone training moet jij je dus aanpassen aan de meditaties en dat is ronduit onpraktisch. Want omdat je middenin het leven staat en een carrière met een druk sociaal leven combineert, heb je nooit tijd voor die ellenlange meditaties.

Het effect van de gewone 8-weekse training duurt helaas slechts tot de dag dat je de training voltooid hebt, want daarna val je al snel terug in je oude gedrag.

Daarna, als je allemaal zelf thuis moet gaan doen, is het volhouden van de dagelijkse mindfulness-meditaties zo’n grote opgave dat je die al snel laat zitten. Waardoor je je mindfulness-beoefening laat versloffen en je (surprise, surprise) keihard terugvalt in je gestreste houding van vóór de training.

Bovendien is mijn eigen ervaring dat als je wel blijft mediteren, de weldadige rust van een ochtendmeditatie razendsnel verdwijnt wanneer tijdens de werkdag je project ontspoort en je hele team uit z’n dak gaat! En dus kunnen meditaties je gewoon niet helpen op het moment dat je je hoofd echt even koel moet houden.

Met mijn aanpak hoef je geen tijd vrij te maken om te mediteren, maar oefen je de hele dag door. Zo ontwikkel je de gezonde gewoonte van elke-dag-mindfulness waardoor het effect van mijn eenvoudige maar super-effectieve oefeningen wel duurzaam is en nog jarenlang doorwerkt. Mijn klanten zijn dan ook zeer tevreden, lees hier hun positieve ervaringen met Karma Kickstart.

Geef je nu op voor de Growing Mindfulness e-Cursus Karma Kickstart en geef je leven een positieve boost!

Koop Nu Mindfulness Cursus Karma Kickstart

Al meer dan 4000 klanten zijn hun stress de baas en kunnen weer genieten van het leven:

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wat ben ik ontzettend blij dat ik Marisa heb leren kennen! Ze heeft me leren inzien hoe waardevol het is om mindfulness in je leven toe te laten en hoeveel meer ik zelf uit mijn leven kan halen.

Voordat ik in aanraking kwam met Marisa’s mindfulness probeerde ik mijn leven onder controle te houden en was bezig met mijn ditjes en datjes. Ik was jaren bezig met oplossen van mijn problemen en had hier bijna een dagtaak aan. Ik leefde in angst: ik had angst voor de angst. Een naar gevoel dat meerdere keren per dag bij mij langskwam.

Om meer balans in mijn leven te creëren moest ik dus dingen schrappen en niet steeds verlangen naar mooier en beter. Door Marisa’s benadering van mindfulness heb ik geleerd anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan en ze anders te bekijken. Marisa’s prachtige, beeldende inzichten gaven mij meer rust. Wat een opluchting! Ik was zo blij dat ik eindelijk uit die maalstroom van gedachten en gevoelens kon komen. Ik kon steeds wat meer loslaten en steeds vrijer gaan leven. Ik kon meer genieten van de dingen die ik meemaakte. En uiteindelijk werd ik zo sterk dat ik zelfs een eigen praktijkben gestart.

Marisa bood mij dankzij haar begeleiding een nieuwe weg aan, waardoor ik geleerd heb meer mindful en emotioneel evenwichtiger te leven, zonder steeds terug te vallen in oude gewoonten en angsten.

Marisa, ontzettend bedankt. Ik hoop dat meer mensen zullen inzien hoe waardevol jouw kwaliteiten zijn.

••• Sandra Meijer van Praktijk Mees

Je hebt niets te verliezen… behalve je stress.

Mindfulness Cursus Met 100% Garantie

Mijn Karma Kickstart e-cursus biedt je niet alleen een duurzame oplossing voor je stress, maar ook de zekerheid dat je je investering terug kunt krijgen als je je na voltooing van Karma Kickstart niet opvallend beter voelt. Toch heb ik in al die jaren slechts één keer meegemaakt dat mijn online programma niet aan de verwachtingen voldeed en ik het aankoopbedrag teruggestort heb.

Als je nu begint, dan voel je je al over een week beduidend rustiger en evenwichtiger.

Koop Nu Mindfulness Cursus Karma Kickstart

Zelfs andere mindfulness trainers zeggen het:

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wat Marisa voor haar Karma Kickstart e-cursus vraagt is echt een prima (laag) bedrag. Als mindfulness-trainer ben ik zo’n uitgebreide e-cursus voor dit bedrag nog niet eerder tegengekomen. Een cursus met veel en duidelijke informatie waar je echt wat mee kan, zonder dat het extra tijd kost. Ik heb diep respect voor Marisa en de wijze waarop zij de cursus heeft vormgegeven. Ga lekker door met je bezigheden, Marisa. Je zult veel mensen op weg helpen naar een leven met minder stress en meer ontspanning.

••• Mirjam Everhard van Mindfulness In De Zaanstreek

Mijn verhaal: ook jouw uitdaging?

Mindfulness Cursus Samensteller Marisa Garau

Mindfulness is al meer dan tien jaar een vast deel van mijn dagelijkse leven. Niet omdat ik twee keer per dag op een meditatiekussentje zit, maar omdat ik mindfulness toepas in alles wat ik doe. Zo kost oefenen me totaal geen extra tijd, terwijl ik elke stressvolle situatie aangrijp om mijn hart rustig en mijn hoofd koel te houden.

Het mooie is dat het aantal stressvolle gebeurtenissen in mijn leven drastisch gedaald is sinds ik mindfulness toepas. Vòòr mindfulness was mijn leven een opeenstapeling van tegenslagen, conflicten en drama’s. Pas toen mindfulness me deed inzien dat ik al dat drama zelf veroorzaakte, kon ik die uitputtende houding meteen laten varen.

Inmiddels is mijn leven onherkenbaar veranderd: ik ben niet langer blind met mijn eigen ego-belangen bezig, maar richt me op het welzijn van anderen… iets dat me niet alleen intens tevreden maakt, maar me ook mijn gezondheid heeft teruggegeven.

Ik doe dat via deze website die ik samen met mijn man run. Geen commerciële business dus – als je een vraag hebt, dan beantwoord ik je vraag zelf dus je hebt altijd direct contact met mij (en niet met een web-manager, iemand van sales of een call centre). Ook doneer ik regelmatig mindfulness-artikelen aan de populaire websites van ZiN, Santé, GezondNu, Flow, Manners, Franska en WoMagazine. Dit doe ik altijd gratis om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen, simpelweg omdat ik het belangrijk vind om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van mindfulness.

Sinds mindfulness werkt het leven me niet langer tegen zoals vroeger. Zo zijn mijn beide mindfulness-boeken internationale bestsellers en helpen mijn betaalbare e-programma’s en gratis blog posts elk jaar weer duizenden mensen om hun leven te ontdoen van gejakker en drama, zodat er eindelijk ruimte is voor innerlijke tevredenheid en warme, vervullende relaties.

Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness ook jouw leven dramatisch kan veranderen. Durf je de uitdaging aan?

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hi Marisa, wat fijn dat jij de tijd neemt om zo uitgebreid te reageren op mijn mailtje! Dat maak je echt nooit mee tegenwoordig. Alles lijkt alleen maar om geld te draaien maar dat heb ik bij jou totaal niet 🙂 Thanx!

••• Savannah Dekker


Wat biedt mijn Karma Kickstart e-Cursus je?

 • Overzichtelijke oefeningen met duidelijke voordelen
 • Oefenen met alles wat je toch al op een dag doet
 • Zeer geschikt als je een druk leven leidt
 • Zonder tijdrovende meditaties
 • Duurzame resultaten dankzij regelmatig oefenen
 • Oefen waar je wilt: thuis, op kantoor, in de supermarkt en tijdens sociale verplichtingen
 • Oefen in echte situaties die specifiek zijn voor jouw leven
 • Oefen wanneer je het ‘t meest nodig hebt
 • Een klinisch bewezen, no-nonsense methode
 • Rustiger worden op een verantwoordelijk, duurzame manier
 • Exclusief lidmaatschap van Team Marisa

Treed toe tot Team Marisa: een exclusieve club voor als je meedoet met Karma Kickstart.

Ondanks het feit dat mindfulness een klinisch bewezen methode is om stress te reduceren en meer uit je leven te halen, kan het alleen werken wanneer je van mindfulness een dagelijkse gewoonte maakt. Net zoals je moet trainen om een marathon te kunnen lopen, piano te kunnen spelen of een vliegtuig te kunnen besturen, moet je mindfulness regelmatig inzetten om er optimaal profijt van te hebben.

Om je te helpen van mindfulness een gewoonte te maken en elke dag opnieuw in je leven toe te passen, word je na aankoop van Karma Kickstart vanzelf lid van Team Marisa, een exclusieve club van Karma Kickstart-kopers. Als lid van Team Marisa krijg je 4 maanden lang wekelijkse extra’s in je inbox om je in de state-of-mindfulness te houden:

 • een hele serie motiverende e-mails die je helpen om Karma Kickstart optimaal voor je te laten werken
 • interessante artikelen, blog posts en talks
 • inspirerende goodies
 • maar liefst 4 maanden lang

Zo weet ik zeker dat je blijft oefenen en mindfulness goed in je leven zult verankeren, waardoor je er ook op de lange termijn optimaal voordeel van zult hebben.

Met mijn Karma Kickstart e-Cursus zet je de deur open naar een nieuw leven.

Als je al een tijd niet lekker in je vel zit en het gevoel hebt dat je geleefd wordt… stel dan de beslissing niet langer uit en gun jezelf mijn effectieve en verantwoorde manier om weer grip te krijgen op je leven. Je zult merken dat mijn mindfulness-methode je al binnen een week rustiger, geduldiger en evenwichtiger zal maken. Waardoor ook de mensen om je heen zich een stuk prettiger in jouw gezelschap zullen voelen!

Een relaxter, kleurrijker leven waarin je minder stress hebt en veel meer in balans bent: begin er nu aan!

Koop Nu Mindfulness Cursus Karma Kickstart

Wat houdt mijn digitale Karma Kickstart Cursus precies in?

Dankzij Karma Kickstart kun je kennismaken met de basisprincipes van mindfulness en op een ontspannen manier leren oefenen. De cursus houdt rekening met je drukbezette agenda en is zo ontwikkeld dat je mindfulness kunt oefenen met alle bezigheden die je normaal op een dag doet. Je hoeft voor deze oefeningen dus geen tijd apart in te plannen: je oefent om mindful te zijn in alles wat er zich toch al in je leven voordoet.

Karma Kickstart biedt een uitgebalanceerd geheel aan effectieve mindfulness-oefeningen die perfect op elkaar aansluiten. Met Karma Kickstart heb je een compleet scala aan oefeningen tot je beschikking, die je elke dag spontaan kunt inzetten zonder deze in te hoeven plannen.

Wat kun je verwachten?

Karma Kickstart bestaat uit een schitterend vormgegeven oefenboek in PDF-vorm:

 • 20 zeer effectieve, op elkaar afgestemde mindfulness-oefeningen
 • alle oefeningen zijn compact en overzichtelijk vormgegeven
 • per oefening zie je meteen wat de fysieke en emotionele voordelen zijn
 • elke oefening is in duidelijke stapjes opgedeeld voor makkelijker oefenen
 • de oefeningen linken naar secties met relevant verdiepingsmateriaal op mijn website
 • met het verdiepingsmateriaal wordt elke oefening in een breder perspectief geplaatst
 • praktische video’s om mindfulness snel aan te leren
 • in het geïntegreerde werkboek kun je per oefening noteren hoe het oefenen ging en wat je hebt ervaren
 • het werkboek biedt ook plek voor je dagelijkse dankbaarheids- en succes-aantekeningen
 • inspirerende quotes om in een constante state-of-mindfulness te blijven

De resultaten die jij ook zult bereiken:

Minder Stress, Meer Effect, Met Marisa's Mindfulness Cursus

Na de cursus…

…voel je je minder gestrest
…voel je je meer ontspannen
…kun je bewuster ademen
…heb je een beter contact met je lichaam
…heb je meer helderheid
…kun je je beter concentreren
…ben je een stuk geduldiger
…geniet je meer van je leven
…voel je je goed over jezelf omdat je regelmatig hebt geoefend

Voor wie?

 • Je wilt je stress-levels naar beneden brengen maar je hebt geen tijd voor de mindfulness-meditaties.
 • Je wilt meer grip op negatieve gedachten en overspannen gevoelens maar je weet niet hoe je dat op een verantwoorde manier kunt doen.
 • Je wilt meer diepgang in je leven maar je hebt geen zin in zweverig zen-gedoe.

Karma Kickstart is niet geschikt voor mensen die…

 • liever 8 weken lang en 2,5 uur per week in een groepje samenkomen om mindfulness stapje-voor-stapje-voor-gaap-voor-stapje-voor-snurk onder de knie te zzz
 • leuk spiritueel bezig willen zijn met kristallen, wierook en Tarot-kaarten
 • liever over mindfulness lezen dan het actief willen toepassen
 • Karma Kickstart alleen maar willen ‘uitproberen’ (nou Marisa, ik ben benieuwd!) en ‘aankijken’ (nou Marisa, ik zou zeggen: verras me maar!) in plaats van er zelf vol voor te gaan
 • denken dat hun emotionele intelligentie al helemaal toppie is en er voor hen werkelijk niks nieuws meer te leren valt, the special souls 🙂

Dit is je oefen-schema: je mag alles op je eigen manier doen.

Met de oefeningen van m’n digitale Karma Kickstart e-Cursus kun je per dag bepalen welke oefening je wilt doen. Je kunt de volgorde van de oefeningen aanhouden zoals deze in het boek staan. Deze volgorde maakt je geleidelijk aan meer en meer vertrouwd met de gewoonte van elke-dag-mindfulness. Maar natuurlijk staat het je vrij om de oefeningen in willekeurige volgorde in te zetten en je deze op die manier eigen te maken.

Neem voor elke oefening 3 dagen de tijd en laat de oefening daarna los om jezelf de volgende oefening aan te leren. Stapel de oefeningen dus niet op, maar gun jezelf de tijd om alle oefeningen ‘los’ uit te proberen. Zo werk je door alle 20 oefeningen heen in de komende tijd. Als je alle 20 oefeningen gehad hebt, blijf je oefenen met die opdrachten die een optimaal resultaat gaven zodat je deze in je dagelijks leven kunt verankeren.

Waarom ik weet dat Karma Kickstart ook jou goede resultaten zal geven:

 • Makkelijke maar effectieve oefeningen
 • Vragen weinig tijd
 • Passen in elk leven, ook die met overvolle agenda’s
 • Duurzame resultaten dankzij regelmatig oefenen
 • Oefen wanneer je wilt: je hebt 3 dagen voor elke oefening, dus er is geen druk
 • Oefen waar je maar wilt: thuis, op kantoor, in de sportschool, de supermarkt en tijdens sociale verplichtingen
 • Oefen in echte situaties wanneer je het ‘t meest nodig hebt

Wat kost het?

Voor slechts €69 kan je vandaag nog beginnen met Karma Kickstart. In vergelijking met de standaard mindfulness-training is dat super voordelig. Die 8-weekse training kost namelijk tussen de 400,00 en 600,00 euro! En dan heb ik het nog niet eens over alle uren die je daaraan kwijt zult zijn… Ik heb er juist alles aan gedaan om mijn zorgvuldig samengestelde oefeningen voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te houden, vandaar dat ik deze in de vorm van een digitale cursus aanbied. Karma Kickstart is dus niet alleen stukken voordeliger, maar komt ook meteen tot de kern van mindfulness, waardoor je je al binnen een week rustiger en beter gefocust zult voelen.

Marisa's unieke aanpak heeft al duizenden mensen geholpen met geweldige resultaten. Doe jij ook mee?

Koop Nu Mindfulness Cursus Karma Kickstart

De oefeningen die je krijgt vormen een unieke holistische aanpak:


Focus versus versnippering

Met de speciale oefeningen voor adem- en bodybewustzijn verhoog je je concentratielevels. Want hoe meer aandacht je voor processen in je lichaam hebt, hoe meer je in het huidige moment bent – daar waar geen plaats is voor spijt over gisteren of zorgen voor morgen. Zo word je steeds minder afgeleid door opdringerige gedachten en kun je meer en meer focus opbrengen voor de dingen die zich nu in je leven afspelen.

Vertragen versus haasten

Naast de concentratie-oefeningen biedt Karma Kickstart opdrachten die je helpen om bewust te vertragen. We zijn met onze Westerse levensstijl gewend dat alles snel-sneller-snelst moet gaan, zonder na te denken of ‘snel’ wel zo goed is. Want snel betekent helaas ook vluchtig en oppervlakkig. Mindfulness gaat juist om het tegenovergestelde: verdieping en kwaliteit aan je leven geven door te vertragen. Zo gun je jezelf meer tijd om bewust te zijn van wat je doet en wat er om je heen gebeurt. In plaats van langs je eigen leven heen haasten op weg naar meer van hetzelfde, schakel je met behulp van deze oefeningen naar een lager versnelling en word je je bewuster van de intrinsieke kwaliteit van je bezigheden. Net zoals de adem- en bodybewustzijn-oefeningen helpen deze eenvoudig toe te passen vertragingsoefeningen je om je vrijwel direct rustiger en tevredener te voelen.

Denken versus piekeren

Als denken verandert in piekeren, veroorzaakt het problemen en stress. Met de zorgvuldig op elkaar afgestemde oefeningen leer je je gedachten bekijken, benoemen en vervolgens op waarheid toetsen. Zodra je jezelf deze vaardigheden hebt aangeleerd, zul je merken dat pieker-gedachten hun verstikkende grip op je verliezen, waardoor je al snel een stuk opgeruimder en minder zorgelijk in het leven zult staan.

Werkelijkheid versus fantasie

In plaats van je te verliezen in roze fantasiegedachten over een veel mooier leven ergens in een verre, vage toekomst, leer je je nu te concentreren op alledaagse bezigheden. Ondanks dat gewone klusjes oninteressant en saai lijken, bieden ze je een unieke mogelijkheid om die eeuwig-zeurende stem met z’n talloze mitsen en maren in je hoofd het zwijgen op te leggen. Zo creëer je niet alleen innerlijke rust, maar ook een ongekend gevoel van tevredenheid èn nieuwe inzichten waarmee je je leven een positieve boost zult geven.

Ego versus intelligente intuïtie

De oefeningen van Karma Kickstart helpen je om bewust te worden van je eigen ego en dat van de mensen om je heen. Omdat je in de loop van je leven zo verweven bent geraakt met de trucjes van je ego, zijn deze moeilijk te herkennen wanneer je mindfulness-spier niet getraind is. Nu ga je leren om boven je ego-gedreven gedachten uit te stijgen door die gedachten met een helder hoofd te observeren en ontmantelen.


Alles bij elkaar biedt mijn digitale mindfulness cursus je:

 • Een effectief oefen-programma om de gewoonte van elke-dag-mindfulness te ontwikkelen
 • Korte maar krachtige oefeningen die geen uren van je tijd kosten
 • Een afwisselend oefen- en inspiratieboek zodat je je niet zult vervelen
 • Exclusief lidmaatschap van Team Marisa om je mindfulness-beoefening te optimaliseren

Doe daarom ook Karma Kickstart, net als velen vóór jou.

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Naast persoonlijke begeleiding heeft Marisa’s mindfulness-aanpak me weer hoop en kracht gegeven. Tegenwoordig kan ik het hoofd beter koel houden en alles vanuit een ander, nuchterder perspectief bekijken. De mensen om me heen zeggen dat ik veel kalmer geworden ben.

Drie jaar geleden volgde ik de standaard mindfulness training, maar ik paste ’t nauwelijks toe. Op mijn werk ging het niet goed. De laatste jaren waren een hel: slapeloze nachten, zelfmoordgedachten, de angst om geen andere job te kunnen vinden, halfslachtige pogingen om te solliciteren, de fout bij mezelf zoeken, etc.

Ik besloot pas echt iets aan mijn situatie te gaan doen toen ik de herkenbare omschrijvingen van Marisa’s eigen ervaringen in haar Dip-boek las. Tijdens de zware momenten van m’n burnout was haar boek echt een steun voor me.

Nu geloof ik weer in mezelf en ik voel me ontzettend krachtig en strijdvaardig! Ik heb inmiddels een geweldige job in de wacht gesleurd, en dat terwijl mijn tegenkandidaten betere papieren hadden. Ik vind het fijn om weer aan de slag te zijn, maar ik doe ’t nu wel op mijn manier: in mijn tempo en met mijn positieve inbreng en herwonnen enthousiasme.

Eerlijk gezegd ben ik best fier op deze switch, en langs deze weg wil ik jou, Marisa, dan ook bedanken voor je bijdrage tot mijn succes.

••• Jan Van Staey


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Mindfulness heeft mijn ogen letterlijk geopend. De simpele en makkelijke oefeningen van Marisa zijn goed toe te passen in mijn dagelijks leven, hoe druk ik ’t ook heb met twee kleine kinderen.

Marisa heeft me doen inzien hoe het ego je voor de gek kan houden, hoe je jezelf gek kunt maken door je gedachten serieus te nemen en hoe je depressief en angstig kunt worden als je overtuigd bent van je eigen destructieve gedachten.

Het allerfijnste vind ik de snelle en eerlijke antwoorden en tips van Marisa als je haar om raad vraagt. Al haar mailtjes heb ik in een apart mapje bewaard en ik lees ze regelmatig door.

Ik geloof dat Marisa’s mindfulness-aanpak je leven kan veranderen, omdat ’t je een evenwichtiger en tevreden mens maakt!

••• Joyce Spoormakers


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, Ik ben nu drie maanden bezig met jouw mindfulness-cursus en positief denken. Had ik dat maar eerder gedaan.

Twaalf jaar lang heb ik medicatie voor depressie gehad, maar moest daarmee stoppen waarna ik maandenlang ziek en angstig ben geweest. Toen ben ik op aanraden van mijn huisarts begonnen met positief denken en jouw Karma Kickstart.

Ik neem nu ’s morgens de aandachtspunten door en tracht deze zoveel mogelijk gedurende de dag toe te passen. Niet makkelijk, en ik ga nog regelmatig in de fout: oordelen, klagen, teleurstelling bijvoorbeeld. Maar ondanks dat de weg nog lang is, doet het me goed om hieraan te werken. Ik wil mindfulness blijven doen en me hier zoveel mogelijk in verdiepen.

Dankzij mindfulness ben ik verschillende diep-ingesleten gewoonten aan het veranderen. Laatst had ik bewust besloten niet te drinken tijdens een feestje, en dat is gelukt — ondanks aandringen van mijn vrienden. De dag erna voelde ik me niet ziek en schuldig zoals gewoonlijk, maar had ik zoveel energie dat ik lekker een stuk ben gaan fietsen.

Maar mijn grootste overwinning is dat de druk in mijn hoofd, die er bijna constant was, volledig weg is.

Marisa, bedankt voor je betrokkenheid!

••• Michel Vermeulen


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, ik ben al een tijdje ‘fan’ van je en vind het tijd om dat kenbaar te maken, omdat het fijn is om iemand te bedanken voor een staaltje fantastisch werk.

Na de Karma Kickstart cursus, je boek Haal Meer Uit Je Leven Met Mindfulness en je wekelijkse Growing Mindfulness ABC-mailtjes wil ik je een groot compliment geven voor al je werk! Briljant! En wat werkt het goed!

Ik heb Karma Kickstart gedaan en oefen nog steeds dagelijks! Wat een down-to-earth cursus is dat!!! Super!

Daarna je boek gelezen! Ik pak ‘m geregeld uit de kast om te zien hoe het ook al weer zat… Zo waardevol om het vol te houden. En telkens als ’t dan toch even niet wil, of als er een dipje komt tijdens het oefenen… dan ploft je mail in de mailbox met een waardevol advies en sta ik in één klap weer in mijn nieuwe mindfulness-bestaan!! Geweldig!!!

Dus bij deze: bedankt voor al je mooie werk! Perfect voor alle perfectionisten die niet van zweverig gedoe houden, maar toch meer rust en tevredenheid willen creëren in hun leven!

••• Astrid de Jongh


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik woon in een verzorgingstehuis omdat ik chronisch ziek ben en veel pijn heb. Ik ben blind en zit in een rolstoel. Het werd voor mij steeds moeilijker om mensen om me heen te verdragen. Hierdoor sloot ik me af en wilde ik geen nieuwe contacten aangaan.

Toen hoorde ik van Marisa’s mindfulness-aanpak, waarbij ik niet hoef te leren mediteren. Dat is precies wat ik zocht, want mediteren is me te moeilijk. Ik heb Karma Kickstart gevolgd en ik vind het een heel fijne e-cursus.

De oefeningen geven me de rust om mijn dagelijkse bezigheden met aandacht te doen. Zo heb ik minder tijd om op de vervelende zaken te letten, zoals m’n chronische pijn waar ik nu veel beter mee om kan gaan. Ik was ook erg negatief hoe ik naar anderen keek, maar ik ben nu rustiger en sta meer open voor de aanwezigheid van anderen.

Ik merk ook dat ik meer controle over mijn gevoelens heb: zo laat ik me niet meer meeslepen in negatieve gedachten. Ik kan mezelf nu afleiden door mijn hobbies met aandacht te doen, zoals breien, haken en computeren.

Ik snap heel goed dat mindfulness alleen voor me kan werken als ik het regelmatig oefen. Ik doe de oefeningen dus elke dag en voel dat ik daardoor een stuk beter in m’n vel zit!

••• Sonia van Soolingen


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Lieve Marisa, ik heb je e-cursus als enorm nuttig en heilzaam ervaren. Al heb ik niet zoveel tijd om te oefenen, je opdrachten en ideeën hebben me flink aan het denken gezet en bewezen hun nut tijdens enkele moeilijke situaties waarin ik me bevond. Je ideeën zijn simpel en werken. Ik ben in het bijzonder opgefleurd van de oefening om niet te klagen. Je hebt bewezen dat voor complexe problemen een eenvoudige benadering het beste werkt. Dank je wel!

••• Cathie


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik vind het zo goed en handig dat de e-cursus in kleine, behapbare oefeningen wordt aangeboden.

••• Linda


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, als eerste wil ik je bedanken. Het lezen van jouw twee boeken ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’ en ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’ hebben mij gestimuleerd om me te verdiepen in mindfulness en ook daadwerkelijk toe te passen in mijn leven. Ik kon er niet meer onderuit; hier moest ik iets mee doen.

In eerste instantie had ik nog wel even mijn bedenkingen bij je Karma Kickstart cursus, want ik dacht: ‘mindfulness zonder mediteren?’ Maar ik zie nu dat je oefeningen juist goed toe te passen zijn voor iedereen en op elk moment.

Een ander voordeel voor mij waren ook de lage kosten in vergelijking met de andere cursussen, waar ik, bij mij in de buurt, ook niet meteen kon starten. Ik vond het ook een fijn idee dat ik dingen kon vragen via de mail, alhoewel dat niet nodig is geweest want je oefeningen zijn heel helder.

Je cursus heeft mij tot nu toe al heel veel gebracht en ik ben er heel blij mee! Ik ben er nog niet, maar veel van mijn doelen zijn al behaald. Ik ben mij al veel bewuster van alles en kan mijn gedachten al veel beter sturen.

Grappig was dat één van jouw coaching mailtjes over rust en loslaten precies op een moment kwam dat ik al een paar dagen niets had opgeschreven en dacht; ‘ja, dat moet ik nog wel even doen…’ Maar niet dus, soms gewoon even alles loslaten, heerlijk!

Al mijn sombere en negatieve gedachten die ik vooral toeschreef aan de overgang, lijken op dit moment ver weg. Voor mij geen leven meer zonder mindfulness! Dank voor de inspiratie!

••• Winnie


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, ik heb de woorden ‘ver-antwoord-elijk’ uitgeprint en het papier aan mijn computerscherm gehangen zodat ik eraan herinnerd wordt om lastige situaties nuchter te beantwoorden in plaats van mezelf handenwringend en vol zorgen de schuld te geven van alles wat ‘fout’ ging.

••• Isabel


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het feit dat ik nu regelmatig oefen helpt me om bewust te ademen wanneer ik in een stressvolle of irritante situatie bevind, en meestal voel ik me dan meteen beter.

••• Hetty


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik vind deze korte en regelmatige herinneringen aan mindfulness erg goed werken. Mindfulness staat nu altijd op mijn scherm en dus oefen ik veel meer.

••• Jan


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Sinds ik de tijd neem om elke dag mijn persoonlijke successen op te schrijven realiseer ik me pas hoeveel meer positieve dingen er gebeuren dan ik dacht.

••• Willem


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik ben heel erg blij dat ik de kans heb gegrepen om mee te doen met je Karma Kickstart e-Cursus. Heel erg bedankt voor zo’n uitgebalanceerd geheel van oefeningen en tips.

••• Christel


Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, ik kocht je e-cursus vlak voor de kerst en natuurlijk dacht ik eerst dat ik ‘t heel dom had gepland. De kerstperiode is altijd ontzettend druk en ik verwachtte maar weinig tijd te hebben om je e-cursus serieus te volgen. Maar ik merk dat veel van je oefeningen heel makkelijk toepasbaar zijn en ik heb dus meer en vaker geoefend dan ik had gedacht. Bedankt!

••• Sylvia

Meld je nu aan en geef je leven een positieve boost!

Koop Nu Mindfulness Cursus Karma Kickstart

Voor alle producten en services gelden de Algemene Voorwaarden.