Een beetje stress is eigenlijk goed, want het motiveert studenten om uitdagingen te overwinnen. Te veel stress kan echter een negatieve invloed hebben op de geest en het lichaam van een student, wat kan resulteren in een verscheidenheid aan problemen.

Vandaag nemen we een aantal van de meest voorkomende oorzaken van stress bij studenten onder de loep, zodat je voorbereid bent om zelfs de meest stressvolle situaties aan te kunnen.

Hier zijn 4 oorzaken van stress bij studenten.

Oorzaken van stress bij studenten

Sommigen denken misschien dat studenten niet veel stress ervaren. Ze denken dat het enige wat een student moet doen is naar de les komen, een paar toetsen halen en afstuderen. Dit is echter niet waar.

Stress onder college-studenten kan overweldigend zijn en kan invloed hebben op veel gebieden van het leven van een student. De American Psychological Association meldt dat 45% van de studenten die hulp zoeken op de universiteit, dit doet vanwege stress. De cijfers in Nederland verschillen niet veel.

Angst en depressie behoren ook tot de belangrijkste redenen en zijn vaak gerelateerd aan hun stressoren.

Er zijn ten minste vijf belangrijke gebieden van stress in het leven van een student. Deze worden hieronder in meer detail besproken.

Financiële stress

Elke student maakt zich zorgen over zijn financiën. Ze maken zich zorgen over hoe ze de lessen zullen betalen, hoe ze leningen zullen terugbetalen, en hoe ze huisvesting en benodigdheden zullen betalen terwijl ze van een zeer laag inkomen leven.

Zelfs studenten van wie de ouders alle kosten van de universiteit betalen, maken zich zorgen over geld. De meeste studenten willen hun ouders niet opzadelen met de kosten van hun studie, maar ze weten dat ze financiële hulp nodig hebben.

Dit kan ertoe leiden dat de student zich schuldig voelt over het uitgeven van het geld van zijn ouders, omdat hij meer financiële steun neemt.

Studenten studeren af met een schuld van €25.000 tot €125.000 of meer.

Velen kiezen ervoor om deeltijds te werken terwijl ze studeren om hen te helpen de lessen, de boeken en het levensonderhoud te betalen. Parttime werken neemt de tijd weg die nodig is om te studeren.

Financiële schuld kan leiden tot stress over wat voor soort baan ze kunnen vinden na de universiteit. Stress over baan vooruitzichten. Studenten moeten banen overwegen waarmee ze hun leningen zo snel mogelijk kunnen afbetalen.

Maar niet alle beschikbare banen kunnen dit voordeel bieden. Studenten kunnen zich bijvoorbeeld 70.000 euro in de schulden steken om een bachelor diploma in psychologie te behalen. Ze realiseren zich misschien niet dat je met een bachelordiploma psychologie meestal maar een baan kunt krijgen die tussen de 25.000 en 40.000 euro verdient.

Stress komt voort uit het besef dat ze niet in staat zullen zijn om hun leningen af te betalen voor vele jaren. De stress wordt nog groter wanneer studenten beseffen dat ze kwaliteiten moeten hebben die opvallen tussen alle andere jobkandidaten.

Dit betekent betrokken raken bij meer werk, vrijwilligerswerk of buitenschoolse activiteiten. Geloof het of niet, maar het zoeken naar een baan en sollicitaties kunnen stress veroorzaken. Met zoveel afstuderende studenten die vechten voor dezelfde startersbaan, beginnen studenten het gevoel te krijgen dat ze willen opgeven om afwijzingen en weigeringen te vermijden.

Studenten kunnen het gevoel hebben dat hun academisch succes een manier is om concurrenten te overtreffen. Daarom pushen ze zichzelf academisch om de hoogste cijfers en onderscheidingen te behalen. Dit kan leiden tot academische stress.

Academische stress

De eisen van één les alleen al kunnen ontmoedigend zijn. De meeste professoren vragen studenten om huiswerkopdrachten te voltooien, lezingen te lezen en zich voor te bereiden op examens. Daarnaast vragen sommige professoren van studenten dat ze onderzoekspapers schrijven, dagboeken bijhouden en deelnemen aan activiteiten buiten de lessen om.

Combineer al die activiteiten en vermenigvuldig ze met vier, vijf of zes andere klassen, dan kun je zien hoe stressvol het kan zijn voor studenten aan de universiteit. Niet alle academische stress komt echter van de professor. Een deel ervan komt van slecht timemanagement, en een deel komt van de ouders of verzorgers van de studenten.

Stress in de familie

Goedbedoelende ouders bezorgen studenten vaak onnodige stress. Ze denken misschien dat ze hen helpen door hoge verwachtingen aan hen op te leggen. Maar vaak leidt het ook tot meer stress.

Families zijn niet perfect. Alle onvolkomenheden die je gezin kan hebben, kunnen leiden tot een overload aan stress. Een aantal van de problemen waar gezinnen mee te maken hebben en die studenten stress kunnen bezorgen, zijn echtscheiding, gezinsfinanciën en slechte communicatie.

Veel studenten die naar de universiteit gaan, willen hun ouders tevreden stellen, zelfs als de ouders hen verzekeren dat ze hoe dan ook tevreden zijn. Het is een innerlijke drang om ouders trots te maken, om hen te laten zien dat ze hun geld niet verspillen.

College-studenten proberen hun onafhankelijkheid te vinden terwijl ze dat in evenwicht brengen met een afhankelijkheid van hun familie. Ze kunnen niet vrij zijn als ze steun blijven krijgen van familieleden. En ze kunnen hun doelen niet bereiken zonder afhankelijk te zijn van familie. Het bereiken van dit evenwicht kan veel stress veroorzaken.

Stress aangaan met natuurlijke supplementen

Deze 5 aspecten draai je niet zomaar even om, daarom kan het fijn zijn, om toegang te hebben tot natuurlijke supplementen, die al bewezen hebben te werken.

Restilen is zo'n product, waar alleen natuurlijke ingrediënten zitten, zoals saffraan en magnesium. Er zijn veel studenten en andere, die hier veel baat bij hebben.

Mocht je de ervaringen willen lezen, klik dan hier voor de Restilen ervaringen.

Conclusie

Zoals je wel hebt kunnen lezen, kunnen studenten enorm veel stress ervaren en het is helemaal niet zo'n makkelijk leven als sommige denken.

Er zijn tal van oplossingen om stress te verminderen, zoals bewegen, meditatie, maar ook zeker natuurlijke supplementen, die hun werking al bewezen hebben.

Zeker als we de oorzaken kennen van wat stress creëert bij studenten, dan weten we ook vaak de oplossingen te vinden. Ga er dan ook vanuit dat je die zult vinden!

Guestblogger Lucas

Over Lucas ••• Lucas van Wateringen is 43 jaar en is woonachtig in Utrecht. Hij woont daar samen met z'n vriendin Nancy en zijn franse bulldog Willem.
Lucas heeft een eigen coaching praktijk aan huis en mixt zijn kennis van de aryuveda leer, met kennis van de natuur en gezond voedsel om mensen weer fysiek gezond te krijgen. Ook kan je terecht bij Lucas met het mentale aspect, hoewel hij voeding en het mentale, holistisch behandelt en waardoor hier dan ook snellere en betere resultaten worden behaald.