Professionals over mijn unieke mindfulness-aanpak

Of ga door naar de reviews van klanten

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Fijn als mensen mindfulness uit de ‘vaag en zweverig’-hoek weten te halen. Marisa Garau doet dat in ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’. Ze beschrijft op een heel toegankelijke manier en met humor hoe ze haar leven veranderde en haar dip te lijf ging. Vooral haar inzichten over dat je niet je gedachten bent, en hoe je dat eeuwige gedoe in je hoofd kunt stoppen, zijn herkenbaar.
Je snapt hoe het haar is gelukt zich niet langer te laten leiden door haar gedachten, en hoe mindfulness haar heeft geholpen haar gedachten en oordelen te veranderen.
En dan is het nog maar een kleine stap naar zelf ook anders naar je gedachten kijken en je niet langer mee te laten slepen door alles wat je zoal daarboven bedenkt.•••Irene Smit, hoofdredacteur Flow Magazine

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Heerlijk zo’n nuchter geschreven boek over een onderwerp dat ik voorheen eerder als vaag of zweverig zag. Ik vind het boek erg toegankelijk en toepasbaar, en ik denk dat het herkenbaar is voor iedereen. Je wordt vanzelf meegezogen in een zeer interessante reis van mindfulness.•••Lieke Wolfraad, prijswinnaar Health Manager van Nederland voor Accenture

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa schrijft met een vlotte, nuchtere en humoristische pen. Op openhartige wijze laat zij in ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’ zien wat mindfulness voor haar heeft betekend en ze geeft praktische handvatten om dit ook in je eigen leven toe te passen. Ze dicteert geen levenswijze van een afstand, maar blijft heel dicht bij haar lezers. Ze weet welke excuses je kunt hebben om niets met mindfulness te gaan doen – omdat ze daar zelf ook in heeft gestaan – en rekent daar meteen mee af.
Ik gebruik het boek van Marisa in de mindfulness-trainingen die ik geef, juist om mensen met behulp van Marisa’s verfrissende humor te confronteren met hun eigen valkuilen. Marisa’s openhartigheid maakt het herkenbaar voor mijn deelnemers. Het stelt hen in staat om uit bepaalde excuses te komen en zo mindfulness in hun leven te integreren.•••Lonneke Greven, psycholoog en mindfulness-trainer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wees maar dankbaar voor je dip: als je er doorheen gaat, kom je er gelouterd uit. De tien positieve basishoudingen die Marisa Garau beschrijft in haar boek zijn de grondbeginselen van een spiritueel leven.•••Lisette Thooft, auteur van Wie Domme Dingen Doet Wordt Wijs en redactie-medewerker Happinez

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa Garau schrijft in een zeer warme, persoonlijke stijl en in haar werk spoort zij ons aan om diverse mindfulness-technieken uit te proberen die haar zelf in de afgelopen jaren hebben geholpen om af te rekenen met haar voormalig chronisch stressvolle benadering van het leven.
Marisa laat haar lezers kennismaken met een bevrijdende manier van leven en inspireert hen met talloze voorbeelden uit haar persoonlijke veranderingsproces.•••Hugh Norris, directeur Mental Health Organisation New Zealand

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa is erg goed in het overbrengen van haar ideeën en gedachten door middel van verrassend rijke metaforen. Ondanks dat haar schrijfstijl nuchter is, schrikt ze er niet voor terug om ook de spirituele kant van mindfulness te onderzoeken.•••Ingo Lambrecht, senior klinisch psycholoog

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Eindelijk iemand die dit proces volledig omarmt heeft en mindfulness integreert in alles wat zij doet! Marisa’s schrijfstijl is enorm toegankelijk en de voorbeelden en oefeningen zijn realistisch en waardevol.•••Marijke Batenburg, senior klinisch psycholoog en mindfulness trainer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik ben vooral gecharmeerd van Marisa’s informele vertelstijl en de echtheid waarmee ze schrijft. Het is net alsof ze naast me zit en praat over haar persoonlijke ervaringen, wat me als psycholoog erg aanspreekt. Haar vriendelijke en persoonlijke stijl is geschikt voor een breed publiek en ik ben ervan overtuigd dat haar werk haar lezers echt zal helpen.•••Bruno Cayoun, senior klinisch psycholoog en directeur Mindfulness Based Stress Reduction Institute, Australië

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Binnen de groeiende interesse in mindfulness vormt het werk van Marisa een hedendaagse bron van inspiratie en steun. Haar levendige schrijfstijl is uitermate verfrissend en toegankelijk terwijl ze haar persoonlijke ervaringen en inzichten met haar lezers deelt.
Ik kan haar werk van harte aanbevelen aan iedereen die mindfulness wil inzetten als hulpmiddel om tot een evenwichtiger en gelukkiger leven te komen.•••Stephen Archer, mindfulness trainer en directeur Wellness Solutions


Klanten over mijn unieke mindfulness-aanpak

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wat ben ik ontzettend blij dat ik Marisa heb leren kennen! Ze heeft me leren inzien hoe waardevol het is om mindfulness in je leven toe te laten en hoeveel meer ik zelf uit mijn leven kan halen.
Voordat ik in aanraking kwam met Marisa’s mindfulness probeerde ik mijn leven onder controle te houden en was bezig met mijn ditjes en datjes. Ik was jaren bezig met oplossen van mijn problemen en had hier bijna een dagtaak aan. Ik leefde in angst: ik had angst voor de angst. Een naar gevoel dat meerdere keren per dag bij mij langskwam.
Om meer balans in mijn leven te creëren moest ik dus dingen schrappen en niet steeds verlangen naar mooier en beter.
Door Marisa’s persoonlijke coaching heb ik geleerd anders met deze gedachten en gevoelens om te gaan en ze anders te bekijken. Marisa’s prachtige, beeldende inzichten gaven mij meer rust. Wat een opluchting! Ik was zo blij dat ik eindelijk uit die maalstroom van gedachten en gevoelens kon komen. Ik kon steeds wat meer loslaten en steeds vrijer gaan leven. Ik kon meer genieten van de dingen die ik meemaakte. En uiteindelijk werd ik zo sterk dat ik zelfs een eigen praktijk ben gestart.
Marisa bood mij dankzij haar begeleiding een nieuwe weg aan, waardoor ik geleerd heb meer mindful en emotioneel evenwichtiger te leven, zonder steeds terug te vallen in oude gewoonten en angsten.
Marisa, ontzettend bedankt. Ik hoop dat meer mensen zullen inzien hoe waardevol jouw kwaliteiten zijn.•••Sandra Meijer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Naast persoonlijke begeleiding heeft Marisa’s mindfulness-aanpak me weer hoop en kracht gegeven. Tegenwoordig kan ik het hoofd beter koel houden en alles vanuit een ander, nuchterder perspectief bekijken. De mensen om me heen zeggen dat ik veel kalmer geworden ben.
Drie jaar geleden volgde ik de standaard mindfulness training, maar ik paste ’t nauwelijks toe. Op mijn werk ging het niet goed. De laatste jaren waren een hel: slapeloze nachten, zelfmoordgedachten, de angst om geen andere job te kunnen vinden, halfslachtige pogingen om te solliciteren, de fout bij mezelf zoeken, etc.
Ik besloot pas echt iets aan mijn situatie te gaan doen toen ik de herkenbare omschrijvingen van Marisa’s eigen ervaringen in haar Dip-boek las. Tijdens de zware momenten van m’n burnout was haar boek echt een steun voor me.
Nu geloof ik weer in mezelf en ik voel me ontzettend krachtig en strijdvaardig! Ik heb inmiddels een geweldige job in de wacht gesleurd, en dat terwijl mijn tegenkandidaten betere papieren hadden. Ik vind het fijn om weer aan de slag te zijn, maar ik doe ’t nu wel op mijn manier: in mijn tempo en met mijn positieve inbreng en herwonnen enthousiasme.
Eerlijk gezegd ben ik best fier op deze switch, en langs deze weg wil ik jou, Marisa, dan ook bedanken voor je bijdrage tot mijn succes.•••Jan van Staey

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wat Marisa voor haar mindfulness e-cursus vraagt is echt een laag bedrag. Als mindfulness-trainer ben ik zo’n uitgebreide e-cursus voor dit prima bedrag nog niet eerder tegengekomen. Een cursus met veel en duidelijke informatie waar je echt wat mee kan, zonder dat het extra tijd kost.
Ik heb diep respect voor Marisa en de wijze waarop zij de cursus heeft vormgegeven. Ga lekker door met je bezigheden, Marisa. Je zult veel mensen op weg helpen naar een leven met minder stress en meer ontspanning.•••Mirjam Everhard van Mindfulness in de Zaanstreek

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, Ik ben nu drie maanden bezig met jouw mindfulness-cursus en positief denken. Had ik dat maar eerder gedaan.
Twaalf jaar lang heb ik medicatie voor depressie gehad, maar moest daarmee stoppen waarna ik maandenlang ziek en angstig ben geweest. Toen ben ik op aanraden van mijn huisarts begonnen met positief denken en jouw Karma Kickstart.
Ik neem nu ’s morgens de aandachtspunten door en tracht deze zoveel mogelijk gedurende de dag toe te passen. Niet makkelijk, en ik ga nog regelmatig in de fout: oordelen, klagen, teleurstelling bijvoorbeeld. Maar ondanks dat de weg nog lang is, doet het me goed om hieraan te werken. Ik wil mindfulness blijven doen en me hier zoveel mogelijk in verdiepen.
Dankzij mindfulness ben ik verschillende diep-ingesleten gewoonten aan het veranderen. Laatst had ik bewust besloten niet te drinken tijdens een feestje, en dat is gelukt — ondanks aandringen van mijn vrienden. De dag erna voelde ik me niet ziek en schuldig zoals gewoonlijk, maar had ik zoveel energie dat ik lekker een stuk ben gaan fietsen.
Maar mijn grootste overwinning is dat de druk in mijn hoofd, die er bijna constant was, volledig weg is. Marisa, bedankt voor je betrokkenheid!•••Michel Vermeulen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Mindfulness heeft mijn ogen letterlijk geopend. De simpele en makkelijke oefeningen van Marisa zijn goed toe te passen in mijn dagelijks leven, hoe druk ik ’t ook heb met twee kleine kinderen.
Marisa heeft me doen inzien hoe het ego je voor de gek kan houden, hoe je jezelf gek kunt maken door je gedachten serieus te nemen en hoe je depressief en angstig kunt worden als je overtuigd bent van je eigen destructieve gedachten.
Het allerfijnste vind ik de snelle en eerlijke antwoorden en tips van Marisa als je haar om raad vraagt. Al haar coaching-mailtjes heb ik in een apart mapje bewaard en ik lees ze regelmatig door. Ik geloof dat Marisa’s mindfulness-aanpak je leven kan veranderen, omdat ’t je een evenwichtiger en tevreden mens maakt!•••Joyce Spoormakers

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Lieve Marisa, ondanks mijn volle dagen heb ik het voor elkaar gekregen om de afgelopen weken elke oefening van jouw Karma Kickstart e-cursus in te zetten. De oefeningen hebben een enorm goede impact op me, want ze maken me innerlijk rustig en relaxed.
Ik heb het altijd druk want ik ben de eigenaar van een luxe Bed & Breakfast. Ik moet dan ook toegeven dat ik het zo nu en dan best lastig vond om bij de les te blijven, maar ik heb het voor elkaar gekregen en regelmatig geoefend.
Ik zet mindfulness nu in tijdens m’n dagelijkse taken. Normaal stel ik bijvoorbeeld het strijken van het beddengoed uit omdat ik er geen zin in heb, maar nu doe ik de hele strijk in een rustig tempo terwijl ik naar mijn favoriete muziek luister. Nu pas merk ik dat deze dagelijkse klus helemaal niet erg is en kom ik juist tot rust! Marisa, je bent een zeer goede coach, ik waardeer je ideeën en aanmoediging enorm!•••Marie-Thérèse Blommaert

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, ik ben al een tijdje ‘fan’ van je en vind het tijd om dat kenbaar te maken, omdat het fijn is om iemand te bedanken voor een staaltje fantastisch werk.
Na je mindfulness cursus, je boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ en je wekelijkse Growing Mindfulness ABC-mailtjes wil ik je een groot compliment geven voor al je werk! Briljant! En wat werkt het goed!
Ik heb Karma Kickstart gedaan en oefen nog steeds dagelijks! Wat een down-to-earth cursus is dat!!! Super!
Daarna je boek gelezen! Ik pak ‘m geregeld uit de kast om te zien hoe het ook al weer zat… Zo waardevol om het vol te houden.
En telkens als ’t dan toch even niet wil, of als er een dipje komt tijdens het oefenen… dan ploft je mail in de mailbox met een waardevol advies en sta ik in één klap weer in mijn nieuwe mindfulness-bestaan!! Geweldig!!!
Dus bij deze: bedankt voor al je mooie werk! Perfect voor alle perfectionisten die niet van zweverig gedoe houden, maar toch meer rust en tevredenheid willen creëren in hun leven!•••Astrid de Jongh

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik woon in een verzorgingstehuis omdat ik chronisch ziek ben en veel pijn heb. Ik ben blind en zit in een rolstoel. Het werd voor mij steeds moeilijker om mensen om me heen te verdragen. Hierdoor sloot ik me af en wilde ik geen nieuwe contacten aangaan.
Toen hoorde ik van Marisa’s mindfulness-aanpak, waarbij ik niet hoef te leren mediteren. Dat is precies wat ik zocht, want mediteren is me te moeilijk. Ik heb Karma Kickstart gevolgd en ik vind het een heel fijne e-cursus.
De oefeningen geven me de rust om mijn dagelijkse bezigheden met aandacht te doen. Zo heb ik minder tijd om op de vervelende zaken te letten, zoals m’n chronische pijn waar ik nu veel beter mee om kan gaan. Ik was ook erg negatief hoe ik naar anderen keek, maar ik ben nu rustiger en sta meer open voor de aanwezigheid van anderen.
Ik merk ook dat ik meer controle over mijn gevoelens heb: zo laat ik me niet meer meeslepen in negatieve gedachten. Ik kan mezelf nu afleiden door mijn hobbies met aandacht te doen, zoals breien, haken en computeren.
Ik snap heel goed dat mindfulness alleen voor me kan werken als ik het regelmatig oefen. Ik doe de oefeningen dus elke dag en voel dat ik daardoor een stuk beter in m’n vel zit!•••Sonia van Soolingen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, je mindfulness e-cursus kwam voor mij op het juiste moment. Ik ben erg druk in mijn hoofd door een huurder die niet wil betalen en door een vriendin die het moeilijk heeft. Maar de oefeningen van Karma Kickstart helpen me enorm. Mindfulness gaf me de kracht om op een rustige manier met mijn huurder te praten, waardoor hij heeft beloofd het huis volgende week te verlaten. Ik voel me een stuk beter en minder depressief.
Ook merk ik dat sinds ik jouw cursus volg, ik veel meer van mijn werk geniet. Ik oordeel minder omdat ik nu besef dat anderen geen schuld hebben aan mijn zorgen. Ik ben een stuk geduldiger en merk dat de mensen in mijn omgeving daar weer heel positief op reageren. Zo fijn!•••Carmen Girullat

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, als eerste wil ik je bedanken. Het lezen van jouw twee boeken ‘Haal meer uit je dip met mindfulness‘ en ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ hebben mij gestimuleerd om me te verdiepen in mindfulness en ook daadwerkelijk toe te passen in mijn leven. Ik kon er niet meer onderuit; hier moest ik iets mee doen.
In eerste instantie had ik nog wel even mijn bedenkingen bij je mindfulness cursus Karma Kickstart, want ik dacht: ‘mindfulness zonder mediteren?’ Maar ik zie nu dat je oefeningen juist goed toe te passen zijn voor iedereen en op elk moment.
Een ander voordeel voor mij waren ook de lage kosten in vergelijking met de andere cursussen, waar ik, bij mij in de buurt, ook niet meteen kon starten. Ik vond het ook een fijn idee dat ik dingen kon vragen via de mail, alhoewel dat niet nodig is geweest want je oefeningen zijn heel helder.
Je cursus heeft mij tot nu toe al heel veel gebracht en ik ben er heel blij mee! Ik ben er nog niet, maar veel van mijn doelen zijn al behaald. Ik ben mij al veel bewuster van alles en kan mijn gedachten al veel beter sturen.
Grappig was dat één van jouw coaching mailtjes over rust en loslaten precies op een moment kwam dat ik al een paar dagen niets had opgeschreven en dacht; ‘ja, dat moet ik nog wel even doen…’ Maar niet dus, soms gewoon even alles loslaten, heerlijk!
Al mijn sombere en negatieve gedachten die ik vooral toeschreef aan de overgang, lijken op dit moment ver weg. Voor mij geen leven meer zonder mindfulness! Dank voor de inspiratie!•••Winnie J.

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik heb Karma Kickstart een tijdje geleden gevolgd. Het gaat super! Ik pas nog steeds de oefeningen toe en mijn ware ik komt stap stap tevoorschijn. Ik geef mezelf daar ook de tijd voor en kan zeggen dat ik daar zo blij mee ben! Het duiveltje (ego) krijg ik steeds meer op zijn plek waar hij hoort. Dank je wel!•••Amanda Fastenau

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, dank je wel voor alle letters/lessen van je mindfulness ABC en voor het mooie bewaarboekje! Een handig en mooi naslagwerkje dat ik zeker ga gebruiken. Ik heb veel aan je mindfulness cursus en het Mindfulness ABC gehad en het lukt me steeds beter om gedurende de dag bewust aanwezig te zijn in het moment. De cursus en het alfabet waren daar zeker een goede aanzet toe. Hartelijk dank daarvoor!•••An Lommerze

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik wil je bedanken voor je reactie op mijn email. Je neemt de tijd om echt een lange mail terug te schrijven en op mijn vraag in te gaan, dat is echt heel fijn!
Ik wil je ook een compliment geven om de cursus. Ik doe nog steeds elke dag mijn oefeningen en dit gaat wel de ene dag makkelijker als de andere dag. Na de eerste twee oefeningen voelde ik een hoop onrust opkomen en daarom had ik je laatst ook gemaild. Daarna voelde ik me over het algemeen heel rustig en kalm en dit gevoel had ik echt heel lang niet meer gehad, dat was zo fijn!
Nu ben ik aan het eind van oefening vijf gekomen en merk ik wel weer dat het piekeren en een klein beetje onrust wat opkomt. Ik weet dat dit erbij hoort en dat ik dit ook altijd wel zou houden, ik ben nou eenmaal iemand die veel in mijn hoofd zit en altijd en overal over kan piekeren. Nu vertrouw ik erop dat die rust die ik ongeveer een volle week heb ervaren, weer gauw terugkomt. Ik blijf de oefeningen dan ook zeker doen!•••Dayenne Dammer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ten eerste dank voor de verhelderende cursus tot nu toe. Ik heb eerder mindfulness beoefend maar de bijna religieuze manier waarop dat werd aangevlogen, en het feit dat ik me schuldig voelde als ik niet alle oefeningen tot in de perfectie had uitgevoerd, maakten dat ik ergens onderweg ben afgehaakt.
Normaliter koop ik niet zo gauw een cursus via het internet maar ik ben zelf door het diepe dal van een burnout gegaan en jouw verhaal is zo herkenbaar!
Ik vind Karma Kickstart een heel fijne cursus. De oefeningen zijn goed te doen en de ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar jouw cursus is gewoon ook leuk!•••Desiree van Velzen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Niks zweverig gedoe. Juist af en toe weer met beide benen op de grond m.b.v. de geweldige tips!•••Petra Lelieveld via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ben blij dat ik de stap genomen heb om Karma Kickstart aan te schaffen want ik zie dat de oefeningen heel praktisch zijn. Ik hoef er geen Boeddha voor te worden, maar kan het in mijn dagelijks leven inpassen. Heel prettig!•••Hetty van Asch

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, bedankt voor alle aanmoedigingen en handreikingen die je de afgelopen periode hebt gegeven. Ik heb van alle oefeningen die oefeningen eruit gehaald die het dichtst bij mijn karakter passen en heb daar zeer veel aan. Ik doe nog dagelijks een bodyscan, onbegeleid of begeleid, en dat geeft je zeker meer inzage in je zijn. Ik wens je veel succes en zal je zeker aanraden.•••André Storm

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

De mindfulness tips zijn iedere keer weer een cadeautje om ze te lezen op mijn mail!•••Janneke Nieboervia Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Lieve Marisa, ik heb je e-cursus als enorm nuttig en heilzaam ervaren. Al heb ik niet zoveel tijd om te oefenen, je opdrachten en ideeën hebben me flink aan het denken gezet en bewezen hun nut tijdens enkele moeilijke situaties waarin ik me bevond. Je ideeën zijn simpel en werken. Ik ben in het bijzonder opgefleurd van de oefening om niet te klagen. Je hebt bewezen dat voor complexe problemen een eenvoudige benadering het beste werkt. Dank je wel!•••Cathie

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik vind het zo goed en handig dat de e-cursus in kleine, behapbare oefeningen wordt aangeboden.•••Linda

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het feit dat ik nu regelmatig oefen helpt me om bewust te ademen wanneer ik in een stressvolle of irritante situatie bevind, en meestal voel ik me dan meteen beter.•••Helen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, ik heb de woorden ‘ver-antwoord-elijk’ uitgeprint en het papier aan mijn computerscherm gehangen zodat ik eraan herinnerd wordt om lastige situaties nuchter te beantwoorden in plaats van mezelf handenwringend en vol zorgen de schuld te geven van alles wat ‘fout’ ging.•••Isabel

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het is gewoon een hele goede manier om je leven weer op de rails te krijgen.•••Edith Even Overkleeft via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik vind deze korte en regelmatige herinneringen aan mindfulness erg goed werken. Mindfulness staat nu altijd op mijn scherm en dus oefen ik veel meer.•••Jan

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Sinds ik de tijd neem om elke dag mijn persoonlijke successen op te schrijven realiseer ik me pas hoeveel meer positieve dingen er gebeuren dan ik dacht.•••Willem

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik ben heel erg blij dat ik de kans heb gegrepen om mee te doen met je Karma Kickstart e-Cursus. Heel erg bedankt voor zo’n uitgebalanceerd geheel van oefeningen en tips.•••Christel

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik ben heel blij dat ik de e-cursus heb aangeschaft. En de aanvullingen die ik krijg zijn ware cadeautjes.•••Vera van Dijk via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa, ik kocht je e-cursus vlak voor de kerst en natuurlijk dacht ik eerst dat ik ‘t heel dom had gepland. De kerstperiode is altijd ontzettend druk en ik verwachtte maar weinig tijd te hebben om je e-cursus serieus te volgen. Maar ik merk dat veel van je oefeningen heel makkelijk toepasbaar zijn en ik heb dus meer en vaker geoefend dan ik had gedacht. Bedankt!•••Sylvia

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Dit ‘mindfulness-infuus’ waarbij ik om de drie dagen een oefening van Karma Kickstart doe, helpt enorm om nieuwe vaardigheden aan te leren. Ik ben heel enthousiast!•••Ingrid

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, ik vind het zo goed en handig dat de e-cursus in kleine, behapbare oefeningen wordt aangeboden. Ook vind ik het wekelijkse contact met jou erg prettig.•••John

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Karma Kickstart heeft mij prima geholpen! Ben trots en dankbaar dat ik het gedaan heb!•••Catharina Berkhout via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hi Marisa, de afgelopen week is zwaar geweest. Op maandag werd ik namelijk ontslagen. Tijdens dat gesprek ben ik bewust rustig blijven ademen en dat werkte enorm goed! Ook heb ik je opdracht om de korte bodyscan te oefenen regelmatig toegepast zodat ik ’s avonds toch ontspannen in slaap kon vallen. En je oefening over onverschilligheid kon niet op een beter tijdstip in m’n e-mail box liggen! Aan de ene kant is mijn week dus rampzalig geweest, maar het was toch een succes als ik zie hoe mindful ik was dankzij jouw oefeningen. Heel erg bedankt!•••Melinda

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hi Marisa, je e-cursus is beter dan ik had verwacht en heeft me veel meer bewust gemaakt van de negativiteit van anderen. Ik laat dat nu minder snel toe, en ben zelf veel positiever. Het was het geld dubbel en dwars waard. Ik kijk nu al uit naar je volgende e-cursus en naar het wekelijkse contact met jou.•••Jude

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Fijne methode, met werkboek om bewuster je leven te leiden i.p.v. lijden. Dankjewel Marisa!•••Miranda van Oers via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Het idee van mindfulness-tussendoortjes die je de hele dag door mag hebben, spreekt me erg aan. Echt heel tof dit.•••Roos

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, eerst dacht ik: ‘Dit is wel de slechtste tijd om je e-cursus te volgen’, omdat ik het nu zo druk heb op mijn werk. Maar aan de andere kant is het de beste tijd, omdat ik juist nu rustig en helder moet blijven. Al kan ik niet elke oefening meedoen door tijdgebrek, toch vind ik het heel erg fijn om je e-mails in mijn box te zien. Het is prettig om te weten dat mindfulness er altijd is, net zoals jij er voor mij bent. Je oefening om te concentreren op de adem in plaats van te praten, kwam me vorige week goed van pas. Ik zat in een moeilijk gesprek en opeens herinnerde ik me dat ik kon ademen in plaats van praten. Zo praktisch is je e-cursus dus, het werkt enorm goed!•••Pamela

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hi Marisa, dankzij je Karma Kickstart oefening om minder verwachtingen te hebben, had ik besloten om me niet langer te ergeren aan mijn zus. Dus heb ik haar afgelopen zondag gevraagd om te komen eten. We hebben rustig zitten praten en ik heb haar bewust gesteund omdat ze er zo tegenop ziet om volgende week te verhuizen. Daarna heeft ze ontspannen op de bank gezeten terwijl ik het eten klaarmaakte. Geloof het of niet, maar we hebben het supergezellig gehad! Nu ben ik me meer bewust dat ik minder moet verwachten en het leven meer op z’n beloop moet laten. Ik sta versteld van het resultaat nu ik mijn houding heb aangepast! Heel erg bedankt daarvoor!!•••Chloe

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Karma Kickstart heeft me goed geholpen en ook de coaching-mails deden goed hun werk want een mens hervalt al snel in zijn oude gewoontes!! Ik probeer in ieder geval om iedere dag mindful te zijn!!•••Claire Bellengé via Growing Mindfulness Facebook Page

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, in de afgelopen week voelde ik me niet erg lekker. In plaats van dat als excuus te gebruiken om je e-mail oefeningen niet te doen, heb ik dat verdoofde gevoel in mijn hoofd juist van een afstandje geobserveerd. Dat werkte erg goed! Dus zo heb ik toch geoefend, tot volle tevredenheid. Bedankt!•••Peter

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, eerder heb ik jouw boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ gelezen en ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Bedankt!•••Jaimie

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, complimenten voor je boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’. Ik vind het boek heel verhelderend. Wat je hebt geschreven spreekt erg tot mijn verbeelding (de muis in de plastic bak) en ik kon er meteen mee aan de slag.•••Marielle

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, ik vind je boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’ een soort bijbel, die op mijn nachtkastje moet liggen. Ik help er ook andere mensen mee door lekker positief te zijn en met aandacht te leven.•••Harriet

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste mevrouw Garau, ik heb Uw boek gelezen via de bibliotheek, maar ga het nu zelf kopen zodat ik het altijd kan lezen wanneer ik er behoefte aan heb.•••Ans

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, ik heb je boek zelf gelezen en het aan vele anderen aanbevolen, omdat het een van de weinige boeken is die vanuit de eigen praktijkervaring geschreven zijn. Dank en hartegroet!•••Dick

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Geachte mevrouw Garau, op zoek naar meer informatie over mindfulness stuitte ik op uw website en op uw boek. De omschrijving van ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ is voor mij precies de spreekwoordelijke spijker op z’n kop! Ik heb het meteen gekocht en ben nu aan de slag om mijn leven een nieuwe wending te geven.•••Emily

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, ik heb je boek met veel plezier en interesse gelezen, meerdere keren zelfs. Ook anderen hebben daarna op mijn aanraden je boek gelezen en ik heb er heel leuke reacties op gehad. Ik heb behoorlijk wat boeken over mindfulness gelezen, maar jouw boek spreekt mij het meest aan. Jouw manier van schrijven is erg prettig om te lezen. Je hebt mij met je boek erg geholpen. Dank daarvoor!•••Hans

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, met heel veel plezier (en aandacht) je boek gelezen, voor de 3e keer nu uit de bibliotheek. Binnenkort ga ik het kopen zodat ik mijn eigen exemplaar heb en het kan blijven lezen.•••Marian

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, ik wil even met je delen dat ik nog niet eerder zo’n praktisch en hulpvol boek heb getroffen. Ik ben reeds een aantal jaren aan het worstelen met een aantal heftige privé-gebeurtenissen. Volledig verward en na perioden van stress en veel verdriet probeer ik mijn leven weer op de rit te krijgen. Langzaam begin ik inzicht in het probleem te krijgen.
Jouw boek en de zaken die je beschrijft zijn voor mij zeer herkenbaar (ik ben ook zo‘n hardwerkende dame), en de afgelopen twee weken ben ik gaan mediteren. Ik heb voor het eerst in mijn leven rust en helderheid in mijn hoofd. Ook ik ben een vastbesloten type, en zal dus moeten proberen dit niet geforceerd te doen.
Ik geniet van je boek en ik hoop dat het mij in staat zal stellen om mijn leven weer op te pakken zoals ik het graag wil, en ik niet meer door verdriet en angst geleefd wil worden.•••Paula

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, ik heb met veel interesse je vlot geschreven boek gelezen en haal er heel veel tips uit (bijvoorbeeld de 3 minuten time out) die ik dagelijks probeer toe te passen. Ook het hoofdstuk over ‘wie wil ik zijn’ vond ik heel boeiend.•••Bart

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, ik heb ruim een jaar geleden jouw boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘ gelezen. Het is een zeer indrukwekkend boek, met veel moed geschreven. Je hebt mij hiermee enorm geholpen en ik ben je ook ontzettend dankbaar hiervoor. Het boek heb ik aangeraden gekregen en ik doe hetzelfde met mensen om mij heen waarvan ik denk dat ze er wat aan hebben op hun eigen tocht des levens. Heel veel dank en nog meer dank voor het schrijven van je persoonlijke ervaringen die velen geholpen zullen hebben in hun eigen ‘struggle of life’.•••Maarten

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Dag Marisa, we kennen elkaar niet. Ik ken jou als de auteur van het boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness‘. Ik vind het zo herkenbaar en goed beschreven.
Ik had al eerder een cursus mindfulness gedaan. Maar hoewel het me heel goed had gedaan, stapte ik na een tijdje weer terug in mijn veilige, oude maar destructieve patroon. Om vervolgens weer onderuit te gaan en dit keer nog harder.
En weer kwam ik jouw boek tegen en weer gaf het me kracht en zelfvertrouwen om het dit keer echt anders te gaan doen. Ik zit nu op een keerpunt in mijn leven. Ik ben gestopt met mijn oude baan en op zoek naar wat ik echt wil in dit leven.
Mindfulness helpt me om weer mezelf terug te vinden onder die dikke laag van negatieve gevoelens en gedachten. Het geeft me kracht dat jij jouw droom ook echt verwezenlijkt hebt. Ik ga je tweede boek zeker kopen!•••Bianca

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, ik heb je boek van de bieb geleend en ben er erg enthousiast over. Na een eerste leesronde, zoals gewoonlijk snel en weinig aandachtig, ben ik nu aan de tweede ronde bezig en weer word ik geraakt door de kracht van je woorden.•••Monique

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Marisa schrijft luchtig en aanstekelijk, je wilt haar boek ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’ zo snel mogelijk uit lezen. Ik had al een cursus mindfulness gevolgd, maar wist niet zo goed hoe ik hiermee verder moest. Dit boek geeft praktische tips en handvatten om mindfulness in het dagelijkse leven te integreren. Daarnaast word je op een humoristische manier stevig aangepakt en word je duidelijk gemaakt dat jij zelf actie moet ondernemen om uit de dip te komen. Zeker een aanrader in mindfulness-land!•••Lesley via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik had Marisa’s boek geleend en in één keer uitgelezen! Het is een heel duidelijk en praktisch boek. Er wordt goed uitgelegd wat je zelf kunt doen om op een goede manier met verschillende situaties om te gaan. Je hoeft geen slachtoffer te zijn van de situatie. Echt een boek om dagelijks mee aan de slag te gaan. Een aanrader die zeker in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Ik heb toen het e-book gekocht en denk dat ik hem intussen al weer 3 keer heb gelezen. En elke keer ontdek ik weer iets nieuws. Deze blijft dus op mijn e-reader staan, en zal nog geregeld worden gelezen!•••Johanna via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Fantastisch boek! Een must voor iedereen, met of zonder dip! Vlot geschreven, met veel humor en stof tot nadenken. Ik had het boek het liefst in één ruk uitgelezen, maar dan heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Omdat ik nogal eens wil terugvallen in oude patronen en valkuilen, wil ik ook nog een van de e-cursussen van Marisa Garau gaan volgen. Blijven leren dus.•••Helen Kloosterman via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik heb heel veel aan ‘Haal meer uit je dip met mindfulness’ gehad. Mijn dip eens van een andere manier te benaderen en te verwelkomen, heeft echt andere inzichten opgeleverd waar ik echt verder mee kan. Heb het boek ook aan vriendinnen gegeven die er ook heel veel aan gehad hebben.•••Amersfoortse via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ontzettend goed boek dat je op een krachtige en simpele manier kennis laat maken met mindfulness. Marisa laat je niet in de slachtoffer-rol kruipen, maar geeft inzicht in hoe je zelf je problemen kunt aanpakken.•••Kozmo via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Haal meer uit je leven met mindfulness’ is een zeer goed boek!!! Ik vond het ook een erg duidelijk geschreven boek met niet teveel informatie erom heen, maar informatie waar het om gaat. Een echte aanrader!! Zal het boek nog vaker doorlezen om uit die plastic bak te zijn en te blijven.•••H. Gijzen via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Prachtig boek, Marisa! Zeer vlot en eenvoudig geschreven en praktisch toepasbaar! Een echte aanrader! Voel na een paar weken al echt het verschil!•••Wichelen via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik heb Marisa’s boek van iemand geleend en voor de helft gelezen en vindt hem na bladzijde 20 al prachtig! Het is makkelijk te lezen, zeer herkenbaar en ook vast te doen! Ik heb met het mediteren eens een start gemaakt, maar was verbaasd waar je gedachten allemaal naar toe ‘dwalen’. Ik lees hem lekker uit, doe ermee wat ik wil en raad het een ander ook aan.•••Zuidwolde via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Zet je aan het denken. Vooral Marisa’s nuchtere benadering sprak mij aan!•••Alies via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Super fijn boek. Lekker praktisch. Ik heb ook de Karma Kickstart e-cursus van Marisa gekocht en die combinatie brengt mij echt heel veel goeds. Het is leesbaar, herkenbaar en wat ik al zei: heel praktisch. Soms wordt er geschreven over meditaties van 30 minuten, maar wel op een realistische manier.•••Nicole Krijthe via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Herkenbaar. Goed toe te passen. Geeft je rust. Super boek, Marisa!•••Lott via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Erg goed boek van Marisa Garau. Heel praktisch, je kan er gelijk mee aan de slag!•••Anoniem via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Kopen! Marisa’s boek schept rust in je innerlijke onrust. Perfect!•••Yvonne via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ben net in Marisa’s boek ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’ begonnen. Heel herkenbaar en makkelijk te lezen. Ook goed om te zetten in de praktijk door de duidelijke uitleg. Kortom: ik heb er nu al wat aan. Zeker een aanrader als je deze problemen hebt.•••Mirjam G. via bol.com

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Chronische hyperventilatie is helaas sinds mijn 40ste mijn levensgezel. Met de hulp van een psycholoog heb ik het min of meer onder controle kunnen houden en toch een job met zware verantwoordelijkheden uitgeoefend. Toen ik echter met pensioen ging en de psycholoog eveneens op rust was, kreeg ik opnieuw veel stress klachten, en probeerde ik gedurende een jaar zo ongeveer alles om rustig te worden, zonder resultaat. Tot ik Marisa ontdekte: zij slaagt er in om de theorie van mindfulness effectief te vertalen in praktische toepassingen die me de kans geven om op diverse terreinen van het dagelijkse leven te oefenen en het transformatie proces levend te houden. Ik voel me elke dag een beter mens worden, zowel fysiek als mentaal. Van harte dank Marisa!•••Odette Vermeir via google

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Ik heb me sinds een tweetal maanden nu verdiept in Karma Kickstart - Growing Mindfulness van Marisa Garau. Het heeft me effectief geholpen om innerlijke rust te vinden. Voor mij was het vooral belangrijk om mindfulness in de praktijk te kunnen gebruiken en testen zonder wekelijks of periodiek sessies te moeten bijwonen die me toch niet helpen op de manier zoals ik verwacht. Karma Kickstart heeft me effectief doen inzien dat Mindfulness mij dagelijks kan helpen om bepaalde stressvolle situaties onder controle te krijgen en me veel beter in mijn vel te voelen. Mindfulness heeft een plaats gekregen in mijn leven en zal me ook blivend ondersteunen. Bedankt Marisa!!!•••Jean-Marie Smets via google

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Wat zo fijn is aan deze manier om mindful door het leven te gaan is de vrijheid. De stukken tekst die gemaild worden zetten aan tot denken en vooral tot anders denken vanwege de logica. Mij brengt het tot minder piekeren, meer tijd en plezier in het leven.•••Marion Lammers via google

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Mindfullness kreeg mijn interesse doordat mijn dochters er positief over spraken. Op zoek naar inhoudelijke info kwam ik bij Growing Mindfulness en Karma Kickstart . Al gauw realiseerde ik me dat Karma Kickstart vooral hulp kan bieden bij een burnout en stress. Hoewel dat geen probleem is waar ik mee kamp, was mijn interesse toch op gang gebracht. De prettige manier waarop Marisa de opdrachten formuleerde en opvolgde hadden een positieve invloed op mij. Dat ze vanuit Nieuw Zeeland werkt vond ik een plus punt. Een initiatief nemende ondernemer die de avontuurlijke stap maakte om zich in dat mooie, natuurlijke en enthousiaste land te vestigen.

Marisa’s opdrachten zijn duidelijk en makkelijk uit te voeren. Motiverend is ook haar ondersteuning om vol te houden. Hoewel ik dus geen stress probleem had dat opgelost moest worden heb ik toch geleerd van haar oefeningen. Concentreren op wat je doet zodat je dat bewuster beleeft en dat dieper ervaart. Ook meer op anderen letten en proberen hun gedrag te begrijpen. Zelfs ben ik me gaan realiseren dat ook dieren persoonlijkheid hebben, dat hun gedrag van inzicht getuigt.

Mijn gedrag is mogelijk wat milder geworden: niet oordelend maar begrip-voelend. Ik voel dat ik er van geleerd heb.

Ik kan een ieder Karma Kickstart aanbevelen. Niet alleen wat betreft de inhoud maar ook de gemotiveerde en stimulerende begeleiding van Marisa.•••Albert Zijlstra via google