Misschien heb je mindfulness al eens geprobeerd of misschien is het volkomen nieuw voor je: in beide gevallen is het logisch dat je je afvraagt wat mindfulness precies (nog meer) voor jou kan betekenen, zoals:

  • Gaat mindfulness mij wel helpen?
  • Ik heb geen geduld voor meditatie, wat nu?
  • Marisa, hoe is jouw aanpak anders dan anderen?
  • Ik heb al zoveel geprobeerd… waarom zou mindfulness wél de oplossing voor mijn probleem zijn?
  • Mindfulness zonder mediteren... hoe kan dat nou werken, Marisa?

Door de verscheidenheid aan psychologische methoden en therapie-vormen is het best pittig om door de bomen het bos te blijven zien en te bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Voordat ik zelf aan de mindfulness-training begon, had ik al een hele geschiedenis aan mislukte therapieën achter de rug. Niet voor niets was ik ten einde raad toen ik mindfulness een kans besloot te geven.

Voor mij was mindfulness gelukkig de beste keuze van mijn leven: alles aan de filosofie sprak me aan en nog voordat ik de training had beëindigd was ik al mijn eerste boek over mindfulness aan het schrijven, wow!

Maar dat zegt niet dat mindfulness voor jou ook dé oplossing is.

Als je twijfelt en gewoon even wilt overleggen, mail me dan gerust. Mindfulness werkt niet voor iedereen, en ik raad het klanten af van wie ik weet dat het bij hen niet zal aanslaan.

Als je me schrijft over de issues die in je leven spelen en over je zoektocht naar innerlijke rust en emotionele balans, dan geef ik je een objectief advies of het voor jou verstandig is om wél of niet aan mindfulness te beginnen.

Als je op het ballonnetje rechtsonder in je scherm klikt, zie je dat je me daar een mailtje kunt sturen.

Ik beantwoord elke vraag want ik vind het altijd fijn om een mailtje te krijgen en je te op weg te helpen.