Het valt soms niet mee om te beslissen hoe je met mindfulness moet beginnen.

Maar daar kom je snel achter als je weet waarom je mindfulness wilt inzetten in je dagelijks leven.

  • Is mindfulness nieuw voor je en wil je er gewoon meer over weten?
  • Zit je mindfulness-beoefening in het slop en zoek je een opfris-cursus?
  • Je beoefent mindfulness maar hebt moeite om geïnspireerd te blijven?
  • Zit je met een specifiek issue in je leven en wil je dat mindful oplossen?

Op deze pagina help ik je snel de juiste keuze te maken. Let's go 😀


Is mindfulness nieuw voor je en wil je er gewoon meer over weten?

Als mindfulness nieuw voor je is, kijk dan eerst eens naar mijn handige overzicht van artikelen Marisa's Mindfulness Tips voor Beginners waar je kennismaakt met mindfulness aan de hand van deze thema's:

  • Mindfulness leren
  • Makkelijke mindfulness oefeningen
  • Gelukkiger zijn met mindfulness
  • Minder stress met mindfulness
  • De zin en onzin van mindfulness meditatie
Marisa’s Mindfulness Tips voor Beginners
Speciaal voor jou heb ik deze overzichtspagina gecreëerd zodat je snel door mijn archief aan artikelen, tips en oefeningen kunt grazen. 34 mindfulness tips!

P.S. Ook mijn gratis e-boek 'In de flow van mindfulness' legt op een heldere manier uit wat mindfulness is, en waarom mijn aanpak voor veel mensen stukken beter werkt dan de standaard mindfulness-training. Je kunt m'n e-boek gratis aanvragen.


Zit je mindfulness-beoefening in het slop en zoek je een opfrisser?

Dan raad ik je Karma Kickstart aan, omdat mijn e-cursus je helpt om snel weer in de gewoonte van mindfulness te komen. Met Karma Kickstart: de meest effectieve mindfulness cursus beoefen je mindfulness-in-alles-wat-je-doet: zonder de dwang tot mediteren – want de meditaties zijn juist vaak de oorzaak voor het laten versloffen van mindfulness. Met mijn down-to-earth aanpak ga je gewoon lekker aan de slag en zul je al binnen een week merken dat je je innerlijke rustiger voelt en beter in je vel zit.

Karma Kickstart: de meest effectieve mindfulness cursus
De mindfulness cursus van best-seller auteur Marisa Garau is uniek: meer balans en rust in je leven, zonder zweverige meditaties of Zen-gedoe. Praktisch & snel.

P.S. In mijn e-boek 'In de flow van mindfulness' ga ik dieper in op mijn meditatie-vrije aanpak en waarom deze veel effectiever is voor mensen die gewoon het geduld of de tijd niet hebben om elke dag een uur op een meditatiekussen te zitten. Je kunt m'n e-boek gratis aanvragen.


Je beoefent mindfulness maar hebt moeite om geïnspireerd – en dus gemotiveerd – te blijven?

Dit is een bekend probleem en daarvoor heb ik het Growing Mindfulness ABC ontwikkeld voor Lekker ontspannen met mindfulness zonder 'moeten'. Vrees niet: dit is geen e-cursus :-) Het is daarentegen een geweldig inspirerende serie emails met verdiepingsartikelen die je enthousiast houden om op het pad van mindfulness te blijven. Elke letter in het alfabet komt aan bod, waardoor je maar liefst een serie van 26 emails zult ontvangen. Elke email behandelt een mindfulness-principe en biedt de link naar een intelligent verdiepingsartikel dat je flink aan het denken zal zetten. De emails worden één keer per week uitgezonden zodat je tijd hebt om de inzichten te laten bezinken en toe te passen.

Lekker ontspannen met mindfulness zonder ‘moeten’ – Growing Mindfulness
Met mijn Mindfulness ABC blijf je in de flow van mindfulness en verrijk je je leven met al het goede dat mindfulness biedt.

Zit je met een specifieke issue in je leven en wil je het op een mindful manier oplossen?

Overweeg enkele persoonlijke coaching-sessies met mij wanneer er een negatieve invloed in je leven speelt die je down en onzeker maakt en wat maar niet wil verbeteren (zelfs niet na het volgen van diverse therapieën en trajecten). Mijn Persoonlijke coaching via e-mail zijn geen psychotherapie. Ik ben zelf langdurig in therapie geweest, maar nadat het intensieve traject voltooid was viel ik prompt terug in mijn oude stress-denken en was ik weer terug bij af... Wijzer geworden door mijn eigen ervaring met zowel standaard als experimentele therapieën die me nooit de rust en balans brachten waarnaar ik op zoek was, heb ik zelf een veel betere aanpak ontwikkelt die wèl werkt voor mijn cliënten. In mijn sessies ontmantelen we op een snelle en efficiënte manier je probleem zoals angst, paniek, frustraties, verdriet, depressie, gevoelens van minderwaardigheid of schuld, je onbegrepen voelen, het onvermogen om echt contact met anderen te maken . Meestal zijn 3 tot 4 sessie voldoende. Omdat je zult merken dat ik je denken snel weer helder en scherp krijg, kun je al na enkele sessies zelfstandig verder.

Persoonlijke coaching via e-mail – Growing Mindfulness
Mijn persoonlijke coaching via e-mail biedt je snel advies tijdens het aanpakken van een issue waarbij je een beetje hulp goed kunt gebruiken.

Mail me je issue en ik geef je mijn advies

Of je nu net begint met mindfulness of dat je verdieping zoekt... soms is het gewoon prettiger om persoonlijk contact te hebben. Klik op het ballonnetje rechtsonder in je scherm en email me waar je mee zit, dan schrijf ik een persoonlijk advies voor je.

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Beste Marisa, wauw wat een heerlijk en verhelderend antwoord op de vraag die ik je stuurde! Prachtig hoe jij nu in het leven staat. Ik wil jou ontzettend bedanken dat jij voor mij de tijd vond en opbracht om zo uitgebreid te reageren. Heel veel liefs vanuit België!

••• Sylvia van den Bulcke

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hoi Marisa, ik wil je bedanken voor je reactie op mijn email. Je neemt de tijd om echt een lange mail terug te schrijven en op mijn vraag in te gaan, dat is echt heel fijn!

•••Dayenne Dammer

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hallo Marisa, Super bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie. Ik kan me goed vinden in je aanpak. Ik heb het e-boek ontvangen, dus daar ga ik mee aan de slag. Ik zal daarna kijken wat het beste aansluit: de e-cursus en/of persoonlijke sessies.

•••H. Gijzen

Iemand die de mindfulness cursus erg goed vond

Hi Marisa, wat fijn dat jij de tijd neemt om zo uitgebreid te reageren op mijn mailtje! Dat maak je echt nooit mee tegenwoordig. Alles lijkt alleen maar om geld te draaien maar dat heb ik bij jou totaal niet 🙂 Thanx!

••• Savannah Dekker


Gratis mindfulness e-boek voor jou — Download nu
Als je stress beu bent en meer kleur en plezier in je leven wilt hebben... lees dan hoe dat makkelijk te doen is.