Doelen stellen

Ik hoorde gisteren van een vriend dat hij elk nieuw jaar doelen stelt die hij wil bereiken: doelen voor zijn bedrijf, voor zijn professionele functioneren, voor zijn relatie en voor zijn rol als vader van drie kinderen. Ik lachte een beetje schaapachtig, totdat hij vertelde dat hij zich strikt aan zijn doelen houdt en deze ook daadwerkelijk haalt. Wow zeg! En… hmm… ik ben niet zo sterk met planningen maken en doelen stellen, dacht ik beschaamd.

Totdat ik er, eenmaal thuis, nog wat over na liep te filosoferen en me afvroeg of ik ooit doelen heb gesteld en bereikt heb.

Bij de les blijven

Arjan en ik wilden de Growing Mindfulness website met alle gratis informatie en m’n Karma Kickstart e-cursus – niet gratis, maar wel effectief 🙂 – ook in het Engels aanbieden… en dat hebben we gedaan. Die website is up-and-running en heeft al aardig wat positieve aandacht op diverse lifestyle-websites gehad.

Ik wilde een roman schrijven over mindfulness maar dan in de setting van industrieel Manchester in 1860… en heb dat nog volbracht ook! M’n creatieve kind ‘Faith and Fearlessness‘ van maar liefst 412 pagina’s dik is beschikbaar op Amazon en ligt in diverse mooie boekwinkels hier in Nieuw-Zeeland.

Ik wilde, toen ik na mijn reclame-carrière emotioneel helemaal aan de grond zat, m’n drukke, piekerende hoofd voor eens en altijd op orde krijgen… en ben met volle overgave de mindfulness-training gaan volgen. Waarna ik niet — zoals veel mensen — doodleuk weer teruggleed in oud, inefficiënt gedrag, maar keihard aan de slag ben gegaan met mediteren, het volgen van trainingen in binnen- en buitenland, en het lezen van een bibliotheek aan mindfulnessboeken om mijn kennis te vergroten en mezelf continue bij de les te houden.

Ik heb sinds mindfulness nooit meer depressie of burnout gehad en alle aspecten van mijn leven zijn ten goede veranderd.

Onvoorwaardelijk

Als jij voor dit nieuwe jaar ook een doel hebt gesteld, of dat nu je relaties betreft, je gezondheid, je werkplezier of je financiën… ga er dan onvoorwaardelijk voor.

Blijf niet lafjes fantaseren en toch maar uitstellen. Maar vat de koe bij de horens en…

  • ga op zoek naar die leukere baan
  • ga serieus minderen met roken of drinken
  • vind die fijne sportschool waar je je wel op je gemak voelt
  • organiseer elke maand een ouderwetse date met je partner om jullie relatie fris te houden
  • beslis nu met hart en ziel dat je in je emotionele gezondheid gaat investeren

Wat helpt om je voornemen kracht bij te zetten, is een talisman die je elke dag herinnert aan je wens. Een fysieke reminder houdt je aandacht op je doel gericht en voorkomt dat je positieve energie langzaam onder een laag stof verdwijnt naarmate het jaar vordert.

Een fysieke talisman

Mocht je dit jaar voor mindfulness kiezen om stress het hoofd te bieden en dat eeuwige geklets in je hoofd tot bedaren te brengen, dan heb ik een goede tip voor je: de Mandala Lotus Bloem ketting van Anne die de succesvolle web-winkel myspirituals.nl heeft opgebouwd.

Zoals je misschien wel weet, groeit de prachtige lotus-bloem in de modder en symboliseert daardoor verlichting. In de hanger is daarbij ook het Ohm-teken gegraveerd, dat voor ‘ultieme realiteit’ en bewust-zijn staat.

Deze mooie, fysieke reminder helpt me om me bewust te blijven, niet in paniekerige gedachten te verdwalen en serieus op mijn doelen voor dit jaar te focussen. Elke keer als ik de ketting ’s ochtends omdoe, overdag aanraak of ’s avonds weer afdoe, denk ik aan de volgende realistische stap om mijn doelen van dit jaar te bereiken.

My Spirituals

Snuffel eens lekker rond in de winkel waar ik deze bijzondere ketting vond: www.myspirituals.nl

En mocht je iets willen aanschaffen, gebruik dan deze code:

LOTUS

Hij geeft je 10% korting op elke aankoop.

Marisa x