IK DACHT VAN DE WEEK NA over criminelen. Criminelen hebben, net als andere mensen, vaak een gezin. Zijn gewoon getrouwd en hebben een paar kinderen.

Ik probeerde me voor te stellen hoe zo’n leven eruit ziet. ’s Avonds met z’n allen eten en kletsen. Beetje tv kijken. Dan gaan de kinderen naar bed. Na nog een paar uur sta je als crimineel op, je doet je jas aan en je gaat iets crimineels doen, middenin de nacht. Inbreken. Of een overval plegen. Of een illegaal handeltje ophalen of doorverkopen.

Het lijkt gekker dan het is. Want we hebben allemaal zo’n dubbelleven in ons. Ik heb hoogtevrees en stap liever niet in het vliegtuig. Maar verkassen naar Nieuw-Zeeland: daar draaide ik m’n hand niet voor om.

Ik was altijd angstig aangelegd, maar ik startte op m’n 27e wel mijn eigen reclamebureau... zonder sociale zekerheden en zonder pensioenopbouw.

  • Veel artiesten zijn superverlegen... maar staan wèl voor volle zalen.
  • Veel sporters doen alles voor hun gezondheid... maar zijn wèl aan de doping.
  • Veel politici praten over zuiver gedrag... maar declareren wèl hun privé-uitjes.

We hebben allemaal donker en licht in ons. Dat is hoe de natuur is. Zwart, wit en alles ertussenin. Het complete pakket, niets wordt uitgesloten.

  • Gedisciplineerd kunnen werken en toch ook lui zijn.
  • Bang zijn voor het één, en moedig zijn voor het ander.
  • Bitcherig zijn tegen een vijand, en zachtaardig tegen een geliefde.
Hoe crimineel is een kromgegroeide boom? – Growing Mindfulness
CRIMINELEN EN GEVANGENISSEN: ze blijven me fascineren. Voordat mindfulness me in haar kleurrijke universum toeliet, was ik van mening dat criminelen

Probeer deze week mindfulness te beoefenen door het licht en het donker in jezelf te herkennen. En besef dat dat je juist compleet maakt en dat al die tinten er gewoon bij horen.

Marisa x