Soms moet je jezelf gewoon even verwennen. Helemaal weg uit de dagelijkse stress, en focussen op het hier en nu. Dat kan in je drukke dagelijkse leven, maar ook door er even tussenuit te gaan. Een goede plek om helemaal tot rust te komen is de kust. Stap even weg van die automatische piloot en boek een last minute in Nederland aan zee.

Tot rust komen aan zee

Kies voor een rustgevende omgeving, zoals een vakantiehuis aan zee van waaruit je zo de duinen instapt. Binnen enkele minuten sta je op het strand. Gun jezelf de rust en de ruimte en vul je personal retreat in zoals jij dat wilt. Tip: loop met je blote voeten over het strand en sta stil bij de textuur, het geluid van de golven en het algehele fijne gevoel.

Kalmerende geluiden

Uit onderzoek komt naar voren dat bepaalde geluiden kalmeren, zoals brekende golven, ruisende wind, tsjilpende vogels en tikkende regen. Je kunt thuis een audiofragment opzetten, maar hoe fijn is het als je die geluiden in werkelijkheid mag ervaren? Dat kan met een uitstapje naar de kust. Weg met kunstmatige geluiden, die alleen maar onrustig maken. Zoek de kalmte van de natuur op en geniet met volle teugen.

Geef jezelf de ruimte

Mindfulness beoefenen aan zee, bijvoorbeeld tijdens een paar dagen weg, is echt een moment om jezelf de ruimte en rust te gunnen. Doe minimaal een kwartier per dag helemaal niks en doe slechts één ding tegelijkertijd. Laat piekermomenten los en geniet van de omgeving. Vestig je aandacht op het heden, zonder allerlei beren op de weg te zien.

Sessie of retreat boeken

Waar je aan zee ook bent, er is altijd wel een plek waar je een mindfulness of yoga sessie kunt boeken. Ook worden er complete retreats georganiseerd waaraan je kunt deelnemen, onder meer in Zeeland en in Zandvoort. Dat is uiteraard niet noodzakelijk, want je kunt dit natuurlijk ook zelf uitvoeren. In de duinen stal je je yogamatje uit en focus je op de geluiden en op jezelf.

Vergeet de stress

We hebben allemaal wel eens stress, de een erger dan de ander. Houd je hoofd koel met Marisa’s mindfulness aanpak, waarmee je kunt leren loslaten. Adem diep in, vertrouw op het leven, dat onze stress, dwang en bemoeienis niet nodig heeft. Laat de pracht en praal van life tot je doordringen, in plaats van je door negatieve emoties te laten overweldigen.

Workation met mindfulness

Wil je er graag even tussenuit, maar laat werk dat ‘echt’ niet toe. Bijvoorbeeld omdat je geen vrije dagen meer hebt of vastzit aan deadlines? Stel dan voor aan je baas (of gun jezelf als eigen baas) dat je een week extern werkt. Zo ga je voor een relaxte workation die je combineert met mindfulness. Je zult zelf merken hoe goed dat voor je body en mind werkt.

Geen automatische piloot

Een vakantie aan de kust kan je doen inzien dat je in je leven veel op automatische piloot doet. Momenten trekken aan je voorbij. Het is goed om dat te beseffen, en dagelijks weer even stil te staan bij al het moois dat het leven je te bieden heeft. Een paar dagen ertussenuit is ook een goed moment om na te denken wat je niet meer wil in het leven, zodat je kan focussen op wat jou gelukkig maakt.

Karma Kickstart: de meest effectieve mindfulness cursus
De mindfulness cursus van best-seller auteur Marisa Garau is uniek: meer balans en rust in je leven, zonder zweverige meditaties of Zen-gedoe. Praktisch & snel.