Het leven kan soms stressvol zijn. Werk of opleiding, een druk gezinsleven, sociale contacten, hobby’s en andere verplichtingen zetten ons constant onder druk. Daarbij wordt ons allemaal aangeraden om ook tijd voor onszef te nemen. Maar hoe maak je dat mogelijk als je altijd bezig bent met haasten en moeten? Het beste wat je dan kunt doen is er gewoon heerlijk tussenuit te gaan, ver van je alledaagse beslommeringen. Mijn aanrader: boek een prachtige vakantie naar de Canarische Eilanden met FTI en laad jezelf weer helemaal op.

Waarom nu op vakantie?

Pak vandaag nog je koffers in en stap zo snel mogelijk in het vliegtuig. Waarom? Omdat het nu het laagseizoen is! Je vakantie zal dus veel goedkoper zijn, maar daarnaast ook een stuk rustiger. Dat is fijn, want zo is het vliegtuig of de trein niet propvol als in het hoogseizoen. Je kunt dus eindelijk eens comfortabel reizen. Ook zal het minder druk zijn als je bepaalde plekken wilt bezoeken op vakantie. Je hoeft dus niet uren in de rij te staan in de brandende zon om een van de lokale kerken te bezoeken. Tevens zal de service een stuk beter zijn die je krijgt als je bijvoorbeeld in een restaurant bent. Het personeel heeft minder stress, dus zullen ze ook aardiger zijn. Daarnaast is het ook slim om lekker alleen op vakantie te gaan. Zo hoef je met niemand rekening te houden, het gaat geheel om jou. Daarnaast kun je doen waar je zin in hebt. Als je een dag even helemaal niks wilt gaan doen op vakantie, maar gewoon lekker in het hotel wilt blijven en een luie dag wilt hebben, is dat mogelijk!

Een oase van rust

Op de Canarische Eilanden kun je heerlijk tot rust komen en je zorgen even opzij zetten. Maar er zijn nog meer voordelen. Terwijl het in Nederland enorm koud is tijdens de winter, is het op jouw vakantiebestemming heerlijk warm. De zon schijnt er immers bijna altijd. Zo kun je dus even afscheid nemen van de winterdepressie! Door de zon wordt je vitamine D-tekort namelijk weer aangevuld. Tot slot kom je lekker tot rust als je veel tijd in de buitenlucht doorbrengt. Dat komt goed uit, want op de Canarische Eilanden wil je bijna niets anders dan je veel in de natuur bevinden. Er zijn veel verschillende routes die je kunt bewandelen en steeds zal je verbaasd staan door de veelzijdigheid van de natuur op deze prachtige eilanden.

Ga er dus even tussenuit om weer tot rust te komen en lekker te doen waar je zin in hebt. De Canarische Eilanden zijn een goede plek om naartoe te gaan, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Benieuwd? Neem dan een kijkje op de site van FTI.