*Ping*. Een berichtje op je WhatsApp. Je aandacht wordt direct naar je oplichtende scherm getrokken. Je grijpt je telefoon, want je kan je nieuwsgierig niet onderdrukken. En dan... zie je dat het niet een appje van een vriend, vriendin of collega is, maar een korte, effectieve meditatie: een met zorg ontwikkelde en ingesproken meditatie die je eraan herinnert om een ontspannen break te nemen, van de doe-modus naar de zijn-modus te switchen, en weer te focussen op wat echt belangrijk is. Hoe makkelijk zou dat wel niet zijn?

Ontspannen via Whatsapp?

Dat we altijd en overal bereikbaar zijn met onze mobiele telefoon zorgt ervoor dat er weinig momenten overblijven waarop we gewoon in het hier & nu zijn. Dat kan ervoor zorgen dat we overprikkeld raken. WhatsApp is dan toch wel het laatste wat je in verband zou brengen met mindfulness?

Een gezonde gewoonte creëren

Marjolein van der Aar van Mindful Minuut ziet dat anders. Zij en haar team zetten WhatsApp juíst in om een moment van bewustwording te creëren. Met dagelijkse meditaties via WhatsApp helpen zij een alsmaar groeiend publiek om van mediteren een dagelijkse gewoonte te maken.

Dat mediteren positieve effecten heeft en voor rust en bezinning kan zorgen, dat is inmiddels algemeen bekend. Veel mensen willen graag mediteren, maar het lukt hen niet om een betekenisvolle meditatie-routine te ontwikkelen en vol te houden. Niet omdat ze er de voordelen niet van inzien, maar omdat ze niet weten waar te beginnen, zich er niet toe kunnen zetten, of simpelweg vergeten om op gezette tijden van de dag een paar minuten rust en verstilling in te plannen.

Mindful Minuut

Met deze gegevens in het achterhoofd dacht mindfulnesstrainer Marjolein van der Aar na over hoe ze mensen een steuntje in de rug kon geven. Hoe maak je de drempel zo laag mogelijk? Zo ontstond het idee voor Mindful Minuut.

Zodra je je aanmeldt bij Mindful Minuut ontvang je van maandag t/m zaterdag om 6:30 's ochtends een meditatie als audiobericht... gewoon via WhatsApp. Je hoeft alleen maar op ‘play’ te klikken om de meditatie te starten.

Elke dag een korte meditatie

De meditaties zijn kort, zo’n 3-5 minuten. Zo valt elke meditatie makkelijk in te passen, zelfs als je een drukke dag voor de boeg hebt.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat elke dag een paar minuutjes mediteren je veel meer resultaat oplevert dan één keer per week lang mediteren. Want ook bij korte meditaties vanaf 3 minuten worden al positieve effecten gemeten zoals stress-vermindering, een betere focus en innerlijke rust. Bovendien nodigen korte meditaties uit om gedurende de dag mindfulness te beoefenen, en zelfs om later op de dag nog een keer wat langer te mediteren.

Marjolein maakt het je super-makkelijk

Het grote voordeel van Mindful Minuut is dat je WhatsApp tóch al elke dag gebruikt. Je hoeft geen aparte app te downloaden, en dan te reageren op de notificaties (die ikzelf vaak negeer). Mindful Minuut is direct – zonder tussenstappen. Je krijgt het app-bericht van Marjolein binnen en kunt meteen op de play-knop drukken om je ochtend-meditatie te starten.

Dit werkt zo goed dat verreweg de meeste Mindful Minuut-gebruikers nu wel élke dag mediteren, omdat de meditatie kort is dus weinig tijd kost, vanzelf in je Whatsapp verschijnt, en je er niets bijzonders voor hoeft te doen om de meditatie te beluisteren.

Elke week een ander thema

Elke week hebben de meditaties een ander thema, zoals: loslaten, intuïtie, de ademhaling. Ook ontdek je thema's passend bij de tijd van het jaar, zoals tijdens de Black Friday-gekte: ‘Mindful omgaan met reclame en verlangen’. En tijdens de Kerst wordt stilgestaan bij mindful eten, dankbaarheid en liefdevolle vriendelijkheid.

Afwisseling houdt het interessant

Door die afwisseling blijft je beoefening fris en ga je je verheugen op de meditatie van de dag, waardoor je vanzelf tijd vrijmaakt om jezelf dat moment van diepe ontspanning te gunnen. Bovendien leer je elke dag wat nieuws over mindfulness en hoe je de helende principes kunt toepassen op de uitdagingen van je dagelijkse leven.

Over Marjolein

Sinds 2020 verstuurt Marjolein van der Aar haar rustgevende meditaties via WhatsApp. Marjolein: “Inmiddels mediteren al meer dan 600 mensen dagelijks via deze dienst. We ontvangen regelmatig complimenten over hoe fijn het is om op deze manier met mindfulness bezig te zijn. Voor mij is het een geweldige uitlaatklep voor de inspirerende lessen die ik opdoe in boeken, retraites en natuurlijk mijn eigen meditatie-beoefening.”

Een week lang gratis uitproberen

Wil je het zelf proberen? Doe dan mee met een gratis proefweek via mindfulminuut.nl/probeergratis.