OMDAT DE MEESTEN van ons haastig door het leven jagen en voornamelijk met ‘ik’ en ‘mijn eigenbelang’ bezig zijn, komen we niet toe aan de essentie van geluk: aandacht hebben voor het welzijn van anderen.

Wees van waarde voor anderen

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat voorwerpen of vakanties ons maar kort en vooral oppervlakkig gelukkig maken. Dit geluk vervliegt razendsnel. Maar wat maakt ons dan wel langdurig gelukkig? Het blijkt dat mensen zich ’t gelukkigst voelen wanneer ze van waarde voor anderen zijn. Deze vorm van geluk is duurzaam en daardoor uitermate vervullend.

Natuurlijk kun je als vrijwilliger in een gaarkeuken gaan werken, maar je kunt ‘geven’ ook dichter bij huis vinden. Zo kun je je smart phone uitzetten en eens echt naar je kinderen luisteren, je partner een oprechte zoen geven of een praatje maken met mensen die je op straat of in de winkel tegenkomt.

Help jezelf door een ander te helpen

Als je jezelf wel eens onzeker, eenzaam of down voelt, ga dan niet zitten piekeren maar reik een ander de hand. Haal een halfje bruin voor je buurvrouw, glimlach naar de cassière in de supermarkt, bel naar je collega die ziek thuis zit.

Met geven in plaats van nemen kom je in actie en krijg je weer grip op je leven. Blijf dus niet zielig zitten, maar sta op en ga een ander bewust helpen.

Je zult zien dat je sombere bui als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer je in de dankbare ogen van een medemens kijkt!

Wil je weten hoe je leert om oprechte aandacht voor anderen te hebben? Probeer dan mindfulness in te zetten. In mijn e-boek leer je alles over mijn makkelijke, meditatie-vrije aanpak om mindfulness aan te leren en je leven zo een positeve boost te geven.


Succes!
Marisa ×

Lees ook mijn artikel:
Hoe je jezelf per direct een stuk gelukkiger kunt maken