Steeds meer mensen gebruiken natuurlijke en biologische producten voor het verzorgen van hun huid. Producten uit de natuur bevatten immers zuivere mineralen en vitaminen die de huid niet alleen voeden en verzorgen, maar ook actief beschermen tegen UV en luchtvervuiling. Je bent vast al bekend met de herstellende werking van de aloë vera-plant, het ontstekingsremmende effect van kokosolie, en de desinfecterende kwaliteiten van Manuka-honing. Maar nu is er een nieuwkomer in de wereld van natuurlijke huidproducten die snel aan populariteit wint: frambozen zalf. Frambozenzalf bestaat uit slechts twee natuurlijke ingrediënten, maar deze bieden unieke voordelen voor het welzijn van je huid. Frambozen zijn dus niet alleen lekker om te eten, maar zorgen ook voor een gezonde, stralende huid.

Hoe wordt frambozenzalf gemaakt?

Frambozenzalf bestaat eigenlijk maar uit twee natuurlijke ingrediënten:

  1. Het eerste ingrediënt is frambozenpitolie, wat uit de pitten van frambozen wordt geperst. Deze waardevolle olie wordt express koud geperst, zodat de essentiële stoffen optimaal behouden blijven.
  2. Het tweede ingrediënt is Shea butter, afkomstig van Shea-bomen. De Shea-bomen die in de Afrikaanse savanne groeien, produceren noten die veel goede vetten bevatten. Van de noten wordt met de hand boter gemaakt. Dit proces is vrij van bestrijdingsmiddelen en er worden uitsluitend biologische noten gebruikt, zodat de Shea-boter haar pure kwaliteiten behoudt.

Voor de frambozenzalf worden deze twee zuivere ingrediënten gefilterd en samengevoegd, zodat er een fijne zalf ontstaat die heerlijk aanvoelt wanneer je het op je huid smeert. 

Goed voor elke huidsoort

Omdat frambozenzalf een zuiver natuurlijk product is, is het goed voor elke huidsoort. Wat zijn de kwaliteiten van de ingrediënten?

  1. Frambozenzalf zorgt voor een goede hydratatie van de huid dankzij de vitamines A, E en F. Ook gaan deze vitamines huidirritatie tegen en zorgen ervoor dat de huid rustig blijft.
  2. Een ander groot voordeel van het gebruik van frambozenzalf is de natuurlijke zonbescherming die het product biedt. In de frambozenpitolie zit een natuurlijke SPF, en dat is in deze tijd van steeds zonniger zomers thuis en vakanties naar warme landen een handige eigenschap. Let er wel op dat frambozenzalf geen zonnebrand-vervanger is: als de zon schijnt, moet je ook je zonnecrème gebruiken om huidveroudering en verbranding te voorkomen.
  3. De structuur van frambozenzalf is fijn en zacht, wat heerlijk is als je het op je gezicht aanbrengt. Daarbij ruikt het ook erg lekker en dat zorgt weer voor een rustgevend gevoel.

Het gebruik van frambozenzalf

Frambozenzalf breng je aan op je gezicht en hals. De zalf kan gebruikt worden als moisturizer, dus voordat je je dagcrème en nachtcrème op je huid aanbrengt. In de zomer of op vakantie is de zalf een mooie aanvulling op je zonnebrandcrème. Maar ook werkt frambozenzalf tegen wondjes, droge plekken en huid-ontstekingen. Ondanks dat frambozenzalf puur natuur is, raad ik je toch aan om de zalf voor gebruik wel eerst even op de binnenkant van je pols te testen, om zeker te weten dat je geen allergische reacties krijgt.