Wie wil er een standaard interieur in je huis? Niemand! Want een standaard interieur is saai en heeft geen karakter. Misschien ben je op zoek naar een meer exotisch interieur... maar hoe krijg je dit goed voor elkaar? In deze blog bespreek ik enkele interessante manieren om meer oemph aan je interieur te geven.

Kies voor Portugese tegels

De eerste tip die we je mee willen geven is om voor Portugese tegels te kiezen. Wat dit betekent? Portugese tegels zijn een speciale tegelsoort die gebruikmaakt van patronen en texturen die je traditioneel gezien alleen in Portugal tegenkomt. Denk dan aan patronen die zowel kleurrijk als sfeervol zijn. Waar je dit soort tegels tegenkomt? Op plekken als Tegels in Huis vind je meer dan genoeg mooie opties van dit type tegel voor je woning.

Pas levendige kleuren toe

Het toevoegen van levendige kleuren aan je interieur kan echt het verschil maken en een exotische flair geven. We hebben het niet alleen over een felgekleurd kussentje hier en daar, maar echt durven gaan voor diepe, verzadigde kleuren op de muren, in meubelstukken en zelfs in kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan een diep turquoise muur in de woonkamer, aubergine paarse gordijnen in de slaapkamer of een reeks levendige groene accessoires in de keuken. Het sleutelwoord? Durf!

Gebruik natuurlijke materialen

Wil je jouw huis een next level exotisch tintje geven? Haal dan de natuur naar binnen halen! Maar aan welke natuurlijke materialen moet je denken? Opties als eikenhout, rotan, bamboe, en zelfs steen kunnen een wereld van verschil maken. Het grootste voordeel hieraan? Je hebt ineens een wat meer organische textuur in je interieur gekregen!. Daarnaast heb je ook wat meer rust en kalmte in huis gehaald. Denk aan een prachtige houten eettafel als middelpunt van je eetkamer, bamboe jaloezieën die het zachte, gefilterde licht naar binnen laten, of een opvallende rotan hanglamp die een warme, gezellige sfeer creëert.

Zet mooie planten in je huis

Zet verder ook planten in je huis. Hiermee heb je een uitstekende manier gevonden om leven in je ruimte te brengen. Kun je je voorstellen hoe een paar goed geplaatste groene vrienden een kamer kunnen transformeren? Elke plant draagt ook bij aan een gezondere, gelukkigere woonomgeving. Ze zuiveren niet alleen de lucht door schadelijke gassen weg te vangen, maar verbeteren ook je gemoedstoestand en verhogen je creativiteit.

Ga voor exotische verlichting

Licht speelt een cruciale rol in hoe we de sfeer in onze huizen ervaren. Exotische verlichting toevoegen aan je inrichting is als het toevoegen van een vleugje magie; het transformeert niet alleen de ruimte, maar verandert ook de manier waarop we ons voelen. Denk aan kleurrijke lantaarns die een zachte gloed verspreiden, een reeks sfeervolle keramieken tafellampen die een spannend element aan je avonden toevoegen of misschien zelfs handgemaakte kaarsenhouders die je eetkamer in een romantisch licht hullen.