VAAK HEBBEN WE het gevoel dat het leven aan ons voorbijtrekt zonder dat we er invloed op kunnen uitoefenen.

De volgende tips helpen om je meer bewust te maken van de keuzes die je hebt, waardoor je meer grip krijgt op alles wat er in je leven gebeurt.

9. Zie jezelf als een investering

Wees trots op jezelf. Of het nu om je principes, je werk-ethiek, je vriendschappen of je reputatie gaat, investeer in jezelf en verontschuldig je er niet over.

10. Val niet in de slachtoffer-rol

Besef dat mensen soms gemene dingen doen en je laten zitten als je hen het meeste nodig hebt: zo is het leven nu eenmaal. Weiger om je negatieve ervaringen keer op keer te herbeleven. Alleen jij kan je reacties op zulke gebeurtenissen bepalen. Leer ervan… en stap er dan overheen zodat je verder kunt met het leven nu.

11. Ga ervoor

Wat het is ook wat je wilt bereiken: ga er onvoorwaardelijk voor. Of het nu om een leuke partner gaat of die droombaan… de dingen die voor jou belangrijk zijn melden zich niet uit vanzelf aan je voordeur. Denk goed na over je plan, stel een strategie op en werk deze dan stap voor stap uit. Dit is de enige manier om succesvol je doelen te verwezenlijken.

12. Laat anderen niet je leven bepalen

We groeien allemaal op met verwachtingen van onze ouders of sociale omgeving. Toegeven aan andermans verwachtingen is echter een garantie voor levenslang verdriet en spijt. Als je vader je alleen maar waardeert wanneer je in zijn lijntjes loopt, is er een hoop mis met jullie relatie en daar zal je gekoesterde status-baan waar hij zo trots op is, echt niets aan veranderen. Je leeft maar één keer. Zorg dus dat je er wat van maakt. Volg je hart en doe wat je energie geeft. Alleen dan kun je van waarde voor jezelf en anderen zijn.

Succes!
Marisa

Karma Kickstart: de meest effectieve mindfulness cursus
De mindfulness cursus van best-seller auteur Marisa Garau is uniek: meer balans en rust in je leven, zonder zweverige meditaties of Zen-gedoe. Praktisch & snel.