aandacht-voor-omgeving


Normaal is je omgeving een neutrale achtergrond waartegen je dagelijks leven zich afspeelt. Het is zo vertrouwd geworden, dat je er geen aandacht meer aan besteedt.

Pas als je in een nieuwe omgeving komt – wanneer je op vakantie bent bijvoorbeeld – dan dringt de omgeving wel in al haar glorie tot je door. Het samenspel van geuren, kleuren, anders geklede mensen, een vreemde taal en bijzondere gebruiken maken een geweldige indruk op je. Op zo’n moment voel je in elk van je lichaamsvezels dat je leeft!

Dit gevoel raakt de essentie van mindfulness. 

Het openstaan voor nieuwe indrukken, het laten doordringen van de werkelijkheid zoals deze zich aan je voordoet, het genieten van het onbekende: het is leven in het NU. Zonder al teveel gedachten, zonder al teveel zorgen, zonder al teveel afwegingen en zonder gemits en gemaar.

Ondanks het feit dat je geheel uitgekeken bent op de omgeving die je dagelijks omringt, kun je er toch hetzelfde wow-effect mee bereiken! Want je omgeving is niet saai. Het lijkt alleen maar saai omdat je er nooit eens goed naar kijkt.

Deze informatie maakt onderdeel uit van het Karma Kickstart e-Program.