klusje-met-aandacht


Veel van je spanning en stress wordt veroorzaakt door verzet tegen de werkelijkheid. Je verzet je vooral tegen dingen die je moet doen maar waar je geen zin in hebt.

Dit gebeurt omdat de werkelijkheid op zo’n moment niet klopt met de verwachtingen die je hebt van jezelf en van je leven. Je wil interessante dingen doen. Mooie reizen maken. Spannende affaires beleven. De marathon van New York lopen. Geweldige opdrachten binnenslepen. Schitterende kinderen voortbrengen die ook nog eens tot ware wereldleiders uitgroeien. Kortom: je droomt ervan om grootse dingen te doen waardoor iedereen trots op je kan zijn. En in dat plaatje pas natuurlijk geen lullig klusje!

Toch horen klusjes bij het leven. Hoe succesvol en meeslepend het leven van bijvoorbeeld Linda de Mol of George Clooney er aan de buitenkant uitziet, ook zij worstelen zich elke dag opnieuw door terugkerende klusjes heen. Klusjes zijn deel van de werkelijkheid en ontzien niemand.

Gelukkig is er een manier om met dit soort saaie, frustrerende taken om te gaan. Want in plaats van je te verzetten, kun je het ook eens over een geheel andere boeg gooien en juist meebewegen.

Het is interessant om te ervaren
wat meebewegen je oplevert.

Sterker nog: beweeg niet alleen mee, maar voer je klusje met een groot gevoel voor eer uit. Je gaat het klusje bewust en met elegantie uitvoeren, alsof het een eervolle Japanse theeceremonie betreft.

Dus kies een klusje uit waar je niet wakker van ligt, maar wat wel moet gebeuren. Kies iets wat je al een tijdje uitstelt omdat je er domweg geen zin in hebt.

Enkele suggesties:

▪ een veeleisende klant bellen
▪ de BTW-aangifte doen
▪ je kind helpen met een schoolopdracht
▪ je desktop opruimen
▪ rekeningen betalen
▪ een lamp ophangen
▪ je Linkedin-profiel updaten

Dit keer ga je je speciaal uitgekozen klusje niet afraffelen, maar je gaat er daarentegen eens uitgebreid de tijd voor nemen en er je volledige aandacht aan schenken.

Deze informatie maakt onderdeel uit van het Karma Kickstart e-Program.